Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

48 kilo aan vuurwerk aangetroffen in bestelbus

Toegevoegd: 13-12-2021, 12.18 uur
48 kilo aan vuurwerk aangetroffen in bestelbus
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft zondagmiddag in een bestelbus in totaal 48 kilo aan vuurwerk aangetroffen. Volgens een woordvoerster zou ruim 35,5 kilo daarvan zwaar vuurwerk zijn.


De politie kwam het vuurwerk zondagmiddag per toeval tegen toen agenten het bestelbusje controleerden in verband met een kapot achterlicht op de Vleugelweg in Goes. Toen de agenten de laadruimte openden, zagen zij echter een grote hoeveelheid vuurwerk liggen.

Volgens een woordvoerster van de politie zou het in totaal om 48 kilo vuurwerk gaan. 35,5 kilo daarvan betrof vuurwerk uit de categorie 1.1. Volgens de politie is dat de gevaarlijkste klasse, zo zou er gevaar voor een massa-explosie zijn bij dit vuurwerk. De overige 12,5 kilo zou vuurwerk uit de 1.4 klasse betreffen. Deze categorie is de minst gevaarlijke. Het gaat dan om consumentenvuurwerk waarbij het gevaar beperkt blijft tot de directe omgeving van het vuurwerk.

Volgens de PZC heeft de politie een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het vuurwerk op veilige wijze te vervoeren. Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mike (14-12-2021 om 20:09)
Zo wrang dwze negatieve reacties waren.jullie erbij? Ik zeg je dit het vuurwerk dat in beslag werd genomen mag normaal ook in nederland worden verkocht en worden afgestoken ,zo ziek dat jullie schaapjes mee gaan in een bericht dat volledig gelogen is ,grtztoothleslocco
Gevaar (13-12-2021 om 18:38)
ik vind dit echt gevaarlijk, is gewoon een grote bom wat als het ineens ontploft?
Michel (13-12-2021 om 13:40)
Hopelijk ook een celstrafje en alle kosten laten betalen voor het afvoeren van die rotzooi
bram goeree (13-12-2021 om 13:36)
enkel maar een bekeuring ? oja hij wist zeker niet dat dit ''oorlogstuig'' in zijn bus lag.het zal naast je woning staan en ontploffen .al die met zulk spul bezig is opsluiten tot na nieuwjaar .ik ben niet tegen vuurwerk ,maar wel tegen dit ''oorlogstuig'' want dat is dat zware vuurwerk .we zullen de gevolgen weer wel zien met oud en nieuw
Cookie-instellingen beheren