Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissingers ontvangen heldenmedailles voor rol bij brand

Toegevoegd: 13-12-2021, 19.53 uur
Het tweetal kreeg de medaille van burgemeester Van den Tillaar
Het tweetal kreeg de medaille van burgemeester Van den Tillaar
© Foto: Gemeente Vlissingen
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen heeft maandag bronzen draagmedailles uitgereikt aan de Vlissingers Roy Berends en Daivy Beerens. Het duo heeft met gevaar voor eigen leven vier bewoners uit een brandend flatgebouw gehaald.


Op 30 juli 2020 vond een explosie plaats in een flatgebouw aan de Hogeweg in Vlissingen met instorting en brand als gevolg. De brand in het flatgebouw ontstond rond 20.50 uur ‘s avonds. Omwonenden hoorden kort daarvoor een harde knal. Vervolgens sloegen de vlammen uit een appartement. Vermoedelijk ontstond de explosie in een woning op de eerste etage, nadat er brand was ontstaan.

Het was lange tijd niet duidelijk of er iemand in het appartement aanwezig was op het moment van de ontploffing. Later bleek dat de bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond, was overleden. De explosie werd veroorzaakt door een zuurstofcilinder die ontplofte door de brand in de woning.

Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, gingen Roy Berends en Daivy Beerens, na de explosie het gebouw binnen om bewoners te waarschuwen. Roy en Daivy wonen in de straat van het flatgebouw en de straat die er haaks op ligt. Daivy was thuis toen hij de explosie hoorde en ging meteen naar het flatgebouw, waar hij de glazen pui begon open te breken om naar binnen te kunnen gaan.

Op dat moment kwam Roy ook naar de explosie toe en hielp hij Daivy met het openbreken van de pui. Toen dit gelukt was, gingen de twee gezamenlijk het gebouw in, terwijl de vlammen er al uit sloegen. Zij zijn verschillende appartementen in gegaan om bewoners te waarschuwen. Ook het appartement waar de explosie had plaatsgevonden zijn ze binnen gegaan.

Door de rookontwikkeling konden ze niet lang in het gebouw blijven. Uiteindelijk hebben Roy en Daivy met gevaar voor eigen leven vier bewoners van de begane grond uit het gebouw gehaald. Voor hun heldendaad ontvingen zij uit handen van burgemeester Bas van den Tillaar een bronzen draagmedaille als dank voor hun actie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renata (15-12-2021 om 09:11)
Helden Respect.
Timsalabim (14-12-2021 om 18:12)
Goed bezig , beter dan al Die ikweetallesbeter nukubu’s die je hier vaak in de reacties ziet. Deze twee mensen hebben tenminste hun poten uitgestoken en zijn daadwerkelijk van wal gegaan!!
sjakie (14-12-2021 om 14:51)
Zal je ze niet effe een gouden geven
Goed (14-12-2021 om 12:54)
echt goed
Cookie-instellingen beheren