Weerbericht:
Bewolkt, meest droog en weinig wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Drugs gevonden bij controles in garageboxen

Toegevoegd: 16-12-2021, 19.48 uur
Drugs gevonden bij controles in garageboxen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Gisteren werd een groot aantal bergingen en opslag- en garageboxen in de gemeenten Middelburg en Vlissingen gecontroleerd. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeenten in samenwerking met de politie en met gebruikmaking van speurhonden.


In de gemeente Vlissingen werden de bergingen van flatgebouwen aan de Hercules Segherslaan en de Vincent van Goghlaan gecontroleerd. In totaal werden 2 bergingen opengemaakt na een hit van de drugshonden. In één van de bergingen werden hasjblokken aangetroffen en materialen voor hennepteelt. Bij de andere berging werden voorbereidingsmiddelen aangetroffen voor hennepteelt.

In de gemeente Middelburg werden opslag- en garageboxen op bedrijvenpark Mortiere en in de wijk Dauwendaele gecontroleerd. Hierbij werden geen bijzonderheden aangetroffen. De (toevallig) aanwezige huurders en de eigenaar reageerden over het algemeen positief op de controle.

Gemeenten constateren regelmatig dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. Het is niet altijd bekend wat zich hier precies afspeelt. In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden.

Daarom werd er in Middelburg voor de derde keer en in Vlissingen voor de tweede keer dit jaar gecontroleerd door de gemeente samen met de politie en met behulp van speurhonden. Op één locatie was dit ook in samenwerking met de Nederlandse Mini-Opslag Vereniging (NSSA).

Bij de controle werd, met het oog op de komende jaarwisseling, extra gelet op de opslag van (illegaal) vuurwerk.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (17-12-2021 om 08:22)
Zonder goede reden en huiszoeking bevel laat ik ze niet binnen. Ik heb niets te verbergen en hun dus niets te zoeken.
Cookie-instellingen beheren