Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente en politie bezoeken jongeren na vuurwerkoverlast

Toegevoegd: 16-12-2021, 19.51 uur
Gemeente en politie bezoeken jongeren na vuurwerkoverlast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

KRABBENDIJKE - De gemeente Reimerswaal is in samenwerking met de politie afgelopen week op huisbezoek geweest bij dertig jongeren en hun ouders in Krabbendijke. Hierbij zijn waarschuwingsbrieven uitgereikt en zijn politie en gemeente in gesprek gegaan met deze jongeren en ouders over vuurwerkoverlast.


Het aantal meldingen van (vuurwerk)overlast in Krabbendijke neemt in aanloop naar de Jaarwisseling enorm toe. De overlast zorgt voor vernielingen, hinder en onrust in het dorp. Een dertigtal minder- en meerderjarige jongeren zijn in beeld komen bij politie en gemeente.

De brief bevat een laatste waarschuwing. Bij verdere overtredingen kunnen maatregelen worden ingezet. Afhankelijk van de situatie kan dat zijn: het opleggen van gebiedsverboden, het verhalen van schade op jongeren, het opleggen van boetes of dwangsommen en een verbod op samenscholing.

De gesprekken in Krabbendijke verliepen goed en hebben in veel gevallen geleid tot wederzijds begrip. Bij de personen die niet thuis waren worden de brieven nog uitgereikt of per post verzonden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (16-12-2021 om 21:51)
Mooizo, in de gaten houden en straffen. Dat soort lui verpesten het voor de echte liefhebbers
Co (16-12-2021 om 21:41)
Ahh deden ze dat ook maar eens in Kruiningen. Daar mag en kan alles blijkbaar. In het dorp is geen agent of boa te bekennen. Is wel goed dat er in de omliggende dorpen genoeg blauw en boa's zijn maar ook Kruiningen mag niet vergeten worden.
Cookie-instellingen beheren