Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

16-jarige jongen aangehouden na jassen-en tassencontrole

Toegevoegd: 17-12-2021, 14.59 uur
16-jarige jongen aangehouden na jassen-en tassencontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft deze week bij een jaarlijkse jassen- en tassencontrole op een middelbare school op Walcheren een 16-jarige jongen aangehouden. Bij de leerling werd een op een nepvuurwapen aangetroffen door de controleurs.


De jassen-en tassencontroles worden volgens de politie geïnitieerd door sommige middelbare scholen. De assistentie van de politie wordt dan gevraagd voor het geval er een goed wordt aangetroffen dat wettelijk niet is toegestaan. De agenten kunnen dan bijvoorbeeld uitleg geven over waarom iets verboden is. Echter moest de politie deze week direct ingrijpen.

Bij de leerling werd namelijk een voorwerp gevonden dat erg op een vuurwapen leek. De jongen is ter plekke aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij op dit moment nog vast. Het wapen is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Uit dat onderzoek bleek dat het om een gasdrukwapen gaat. De aangehouden verdachte is gehoord door rechercheurs.

Omdat een dergelijk wapen geschikt is voor afdreiging is het verboden om zoiets in bezit te hebben. Dit soort wapens lijken volgens de politie te veel op echte vuurwapens en komen bedreigend over.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan uit Vlissingen (18-12-2021 om 14:46)
@Jan en Ssttt, mochten de ouders met €50,00 per week moeten rondkomen had dat snotjong i.p.v. geld uit te geven voordat voorwerp zijn ouders beter financieel kunnen ondersteunen.
Ik (18-12-2021 om 09:50)
Laat hem maar zwaar werk doen voor z,n boete. Daar hoef je ouders niet voor te pakken. Hij is geen kleuter meer.
Ssttt (18-12-2021 om 07:28)
@ Jan Helemaal mee eens!!!
Jan (17-12-2021 om 20:51)
@Zeeuw………. Tuurlijk de ouders zijn altijd de schuld toch, pff. Ondanks dat dit niet goed is mag je ook wel eens nadenken aan ouders die met €50 per week rond moeten komen. Ga uitrekenen hoeveel weken ze dan niets te eten hebben bij een boete van bv € 600-.
zeeuw (17-12-2021 om 16:13)
ook al is hij nog maar 16 de ouders zijn nog altijd verantwoordelijk gewoon een boete geven
Cookie-instellingen beheren