Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 203 km

Automobilist drinkt 7x te veel en rijdt in sloot

Toegevoegd: 18-12-2021, 07.22 uur
De automobilist bleek 7x te veel alcohol op te hebben.
De automobilist bleek 7x te veel alcohol op te hebben.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - Een dronken automobilist is vannacht bij Kruiningen met zijn voertuig in een sloot terecht gekomen. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.


De beginnend bestuurder was na een feestje in zijn witte Volkswagen gestapt om terug naar huis te rijden. Hij had alleen wel wat biertjes op en kennelijk zichzelf overschat want bij Kruiningen raakte hij van de weg en reed hij het water in. Voor zover bekend bleef de bestuurder ongedeerd maar het ongeluk bleef voor hem niet zonder gevolgen.

De automobilist werd namelijk door agenten meegenomen naar een politiebureau om daar een ademanalyse uit te voeren. Op het ademanalyse-apparaat blies de automobilist vervolgens een waarde van 640 Ug/l waar voor hem als beginnend bestuurder 88 Ug/l de limiet is. Hij had dus ruim 7 keer te veel alcohol op. Dat kostte hem zijn rijbewijs: dit moest hij direct inleveren.

De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (18-12-2021 om 17:44)
Rijbewijs nooit meer terug geven. Plus een rijontzegging voor 10 jaar dan kan hij in die tijd ook niet lessen
Joris (18-12-2021 om 17:29)
Zolang jeugdigen met het nadenkend vermogen en verantwoordelijkheidsbesef van een mossel zomaar een rijbewijs kunnen krijgen hou je dit soort incidenten. Die kom je binnenkort gewoon weer tegen, mag hij proberen een fietser of voetganger te raken. Zelfs als ze iemand dood of invalide rijden leren ze nog niets.
Tuinman (18-12-2021 om 14:07)
Dit had ook een fietser kunnen zijn ipv een sloot. Goed, dat hij voorlopig zijn rijbewijs kwijt is, zulke kan je niet gebruiken op de weg.
j.l Tazelaar (18-12-2021 om 12:58)
Makkelijk ,dat het rijbewijs al is ingenomen,zo'n piloot hoeft dat ook nooit meer te krijgen ,zo'n bewijs
Johan (18-12-2021 om 12:27)
En zijn Golfje is ook wel overleden denk ik. Die zal zijn lesje wel geleerd hebben.
David Schwimmer (18-12-2021 om 12:26)
plons
Cookie-instellingen beheren