Weerbericht:
Vrij koel en perioden met zon. Vooral in de avond en nacht wat regen
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Twee minderjarigen met messen op zak aangehouden

Toegevoegd: 19-12-2021, 12.32 uur - Update: 19-12-2021, 13.02 uur
Twee minderjarigen werden aangehouden.
Twee minderjarigen werden aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond twee minderjarigen aangehouden die messen en een nepvuurwapen bij zich hadden. De agenten kwamen het tweetal op het spoor na een melding van een getuige.


Vijf jongens, donker gekleed en met capuchons op, liepen volgens de politie rond 22.00 uur door het centrum van Middelburg. Een getuige zag plotseling dat een van hen een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen had en dat hij dit op een andere jongen zou hebben gericht. Er zou daarbij een ‘klik’ te horen zijn geweest. De getuige belde hierna meteen de politie. 

Agenten werden door het Operationeel Centrum ter plaatse gestuurd. Omdat het op dat moment niet duidelijk was of het om een nep of een echt vuurwapen ging, trokken de agenten kogelwerende vesten aan. Meerdere eenheden reden op dat moment naar het centrum om te assisteren.

Op de Markt ziet de politie een groepje jongens dat aan de omschrijving van de getuige voldoet. De politiemensen riepen de jongens aan en gaven hen de opdracht om hun handen in de lucht te steken en zich van elkaar te verspreiden. De agenten fouilleerden hierop het vijftal op basis van de Wet Wapens en Munitie. Een van de jongens (17) gaf volgens de politie tijdens het onderzoek aan de kleding aan dat hij een neppistool in zijn nektasje heeft. De jongen bleek ook nog een mes bij zich te hebben. Een andere jongen van 16 jaar oud heeft ook een mes bij zich. De rest van het groepje heeft niets bijzonders bij zich.

De twee verdachten zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar een politiecellencomplex. Omdat de jongens nog niet eerder met de politie in aanraking zijn geweest, hoeven ze op last van de officier van justitie nu niet de cel in. Zondag moeten zij zich bij de politie melden voor verhoor. De ouders van de jongens zijn door de politie op de hoogte gesteld van wat er is gebeurd. Het tweetal wordt zondag door rechercheurs verhoord op het politiebureau.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (20-12-2021 om 10:20)
@Sstt: Kreeg je die draai om je oren en die schop onder je hol dan preventief ofzo? Met dergelijke straffen uitgedeeld NA het vergrijp, kun je onmogelijk crimineel gedrag met terugwerkende kracht voorkomen....
Aanname (19-12-2021 om 18:11)
Keihard aanpakken die lui. Mes op zak, nepvuurwapen in je nek tasje. Hou toch op man! Doe wat nuttigs met je leven.
Michel (19-12-2021 om 15:52)
De opvoeding van deze aankomende tuig zal niet best wezen
Ssttt (19-12-2021 om 15:22)
@ Kees ...hou eens op met de ouders de schuld te geven...net alsof je kinderen met criminele gedrag opvoedt...lees niks anders dat het te wijten valt aan de ouders. Dit mede dank dat je niet je kinderen kunt straffen ..want stel je eens voor als ze aan de kunderfoon hangen.. Ik kreeg vroeger een schop onder mijn hol/ draai om mijn oren en een maand huisarrest...probeer dat maar eens als ouders,, heb je gelijk alle instanties op je dak
Cees (19-12-2021 om 13:57)
Ouders slapen al. Moeten de volgende dag weer werken.
Kees (19-12-2021 om 13:38)
Het zou misschien voor de jongens eens nuttig zijn, om ze alvast eens een nachtje in de cel vast te zetten, i.p.v. naar huis en alsmaar praten en praten en doe wellicht de ouders er ook bij
Cookie-instellingen beheren