Weerbericht:
Vandaag bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Grote brandweeroefening in haven Tholen

Toegevoegd: 27-03-2007, 13.36 uur
Door: Omroep Tholen

THOLEN - In de binnenhaven van Tholen is maandagavond een brandweeroefening gehouden.

Het scenario bestond uit een ongeval waarbij een schippersknecht te water was geraakt. De schipper was helemaal overstuur. Ook waren er opdringerige fotograven. De duikers gingen het water in om het slachtoffer te bereiken.

Op dat moment zag de bevelvoerder op het schip een grote rookwolk vanuit de machinekamer komen. Er bleek brand te zijn aan boord. De bevelvoerder zette 4 man in op het schip en de anderen moesten helpen bij het uit het water hijsen van het slachtoffer.

Het slachtoffer vertelde dat er zich nog iemand onder het water bevond. De duikers moesten de pop opduiken. Omdat de luiken naar de machine kamer zo klein waren was het moeilijk voor de brandweer om in de machinekamer te komen.

De oefenleiding sprak van een geslaagde avond.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren