Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politiemedewerker ontslagen na ernstig plichtsverzuim

Toegevoegd: 20-12-2021, 14.37 uur
Politiemedewerker ontslagen na ernstig plichtsverzuim
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politieleiding van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft een 40-jarige politiemedewerker ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Waar de persoon precies werkzaam was, is niet bekendgemaakt.


De medewerker heeft zich niet gedragen zoals men van een politieambtenaar mag verwachten, zo stelt de politie vanmiddag in een persverklaring. "Zo is onder andere informatie achterhouden, zijn er politiesystemen voor privédoeleinden geraadpleegd en werden door de medewerker tevens (hard)drugs gebruikt", aldus de politie.

De medewerker is ontslagen. Hij heeft inmiddels ook een geldboete opgelegd gekregen voor de gepleegde strafbare feiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Axelaar (26-12-2021 om 16:13)
Hier in Axel hebben we er ook zo ééntje...
Mar (21-12-2021 om 10:17)
Lijkt wel of mensen de regels die ze moeten lezen bij het aangaan van een arbeidscontract niet doornemen. Je tekent een contract en je bent geheimhouding verplicht bij welke werkgever dan ook. Maar tegenwoordig lijkt die vlieger niet meer op te gaan. Iedereen zit maar te vertellen op feestjes/bezoek en zo gaat alles maar de wijde wereld in. De jongeren in opleiding bij de overheidsdiensten, kunnen nu al niet meer langs hun (criminele) vrienden heen en houden ze een handje boven het hoofd. Sorry, maar als je bij de politie, justitie werkt, moet je zelfs je eigen partner, ouder, broer/zus, neef/nicht of eigen kind aangeven als die in de fout gaat. Geen compassie mogelijk, zo blijven er straks weinig mensen over!!!
Joey (21-12-2021 om 09:53)
@ merien, als je bij de politie werkt is het verboden drugs in je vrije tijd te gebruiken, daar teken je ook voor als je een dienstverband aangaat.. dit omdat ze toch ook een voorbeeld positie hebben. @ Eva, er zijn zat banen waar je te weinig betaald krijg, zeker als je kijkt wat tegenwoordig alles kost.. dus als je het op jou manier bekijkt zou normaal zijn dat circa 60% van alle inwoners hier in nl de onderwereld in zou duiken? Beetje rare gedachtengang als je het mij vraagt..
Anoniem (20-12-2021 om 23:03)
Ik vind ook dat de politiemensen onder gewaardeerd worden door de overheid. Hun inzet mag ook wel eens worden beloond. Ze zijn degene die de klappen moeten opvangen door onze falende regering. De overheid maakt er een zooitje van. Waarom krijgen de politiemensen geen salaris verhoging. Wat deze agent heeft gedaan is zeker niet goed te praten. Ze horen zich ten allen tijde aan de wet te houden en het goede voorbeeld te geven. Maar nooit zet de regering deze politiemensen in het zonnetje. Knap hoor dat ze toch ondanks alle ellende en stress er toch maar dag en nacht klaar staan om de maatschappij enigszins veiligheid te bieden. Ze moeten onder enorme werkdruk presteren. Maar drugsgebruik en of alcohol lost hiertegen niks op.
bert kaiser (20-12-2021 om 22:51)
sjonge, het zijn net mensen ,
Eva (20-12-2021 om 18:53)
Kijk, ik heb heel veel respect voor politieagenten. Het probleem is echter dat het salaris wat deze agenten krijgen voor het werk wat ze doen veel te laag is. Je kunt wel eens mopperen op de politie voor een waarschuwing of boete, maar ze staan er ook als je in nood verkeerd of bij een ernstig ongeval, enz,,,,maar daar wordt niet over gepraat. Deze agent was overduidelijk corrupt, maar de verleiding met de onderwereld is dan ook groot en dat ALLEEN MAAR omdat ze veel te weinig salaris krijgen.
Cookie-instellingen beheren