Weerbericht:
Vrij koud. Overdag af en toe regen, in Limburg mogelijk ook (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder gewond bij botsing Middelburg

Toegevoegd: 20-12-2021, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een snorscooterrijder is maandagavond in Middelburg gewond geraakt bij een verkeersongeluk op een kruising in Middelburg. Deze zomer werd nog getracht het bewuste kruispunt verkeersveiliger te maken.


De snorfietser kwam bij de (brom)fietsoversteekplaats op de kruising Torenweg - Spinhuisweg in botsing met een personenauto. Het ongeluk gebeurde rond 18.05 uur. De scooterrijder kwam ten val en een ambulanceteam heeft zich over hem ontfermd. De auto kwam tot silstand op een vluchtheuvel. De inzittenden bleven ongedeerd.

De auto is rond 19.10 uur getakeld door bergingsbedrijf Kuzee. In de tussentijd was de Spinhuisweg tussen de kruising met de Torenweg en de kruising met de Prinsenlaan/Torentrans. De politie zette de kruising af. Het verkeer moest omrijden via de Romp en de Statenlaan.

Op de bewuste kruising gebeuren al jaren regelmatig ongelukken. Het was samen met de kruising Poelendaeleweg - Nieuwe Vlissingseweg dan ook één van de kruispunten die de gemeente Middelburg deze zomer deels met geld van het Rijk heeft aangepast om deze veiliger te maken. Door het aanbrengen van nieuwe 'middeneilanden' is het kruisingsvlak verkleind zodat weggebruikers meer genoodzaakt zijn hun snelheid aan te passen. Het oversteken zelf gebeurt voortaan op een drempel.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje puk (22-12-2021 om 21:11)
@Marjoleine hoe zo onverzichtelijk ? Ik rij dagelijks over die kruizing en als je gewoon goed uit je ogen kijkt dan zie je al het verkeer dat aankomt gewoon ruim op tijd. En inderdaad laten we de drempel nog hoger maken dan kunnen mensen met een verlaagde auto lekker niet bij hun eigen huis komen. Nogmaals die kruising is niet gevaarlijk en is het ook nooit geweest.
Marjoleine (22-12-2021 om 15:47)
Hier kon je op wachten... de aanpassingen hebben misschien wel enig effect op de snelheid en inhaalmanoeuvres op de Torenweg, maar niet op de onoverzichtelijkheid van de kruising met het fietspad. Dat fietspad zit precies in de dode hoek, achter de raamspijlen van de auto, je moet bijna stil gaan staan om het echt goed te kunnen zien. De drempel remt ook niks af, is meer een soort van glooiing in het wegdek. En dan zijn er natuurlijk nog de fietsers en bromfetsers die zonder licht op tempo kunnen doorrijden (waarbij ik niet zeg dat dat hier het geval was).
Zeeuwse Showride (21-12-2021 om 19:42)
Wat een grap... ik hoop dat de snorfietser snel hersteld Ik had natuurlijk wel gelijk, de kruising is niet veiliger geworden, de kruising was en is dan ook niet onveilig. Het volk op de weg is onveilig Ik wil m'n belastinggeld dat verspild is aan deze aanpassing terug! (2de aanrijding sinds de aanpassing)
Pietje puk (21-12-2021 om 13:04)
Hoe komt men er bij dat deze kruising gevaarlijk is ? Zelfs voor de veranderingen was deze kruising verre van gevaarlijk. Geen één weg is gevaarlijk overigens. Het zijn de idiote weggebruikers die gevaarlijk zijn.
Jaap (21-12-2021 om 10:52)
Helemaal eens met John, de Torenweg en Spinhuisweg liggen in de wijken Zuid en Dauwendaele, wijken met een hoog aantal aso’s. Aanpassingen aan de wegen, kruisingen en fietspaden helpen dus niet, wel een keiharde aanpak van de rotte appels in het verkeer.
Laisa (21-12-2021 om 09:04)
Het is en blijft een gevaarlijk onoverzichtelijk stuk. Ineens heb je een fiets (vooral elektrische fietsen zijn niet in te schatten) scooters die te hard rijden. Dan de auto's die vaak te hard rijden en of niet goed uitkijken. Soms ook omdat je het niet goed ziet. Ik rijd er elke dag dus zie echt wel hoe het vaak bijna fout gaat of zelfs fout.
Cookie-instellingen beheren