Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder gewond bij botsing Middelburg

Toegevoegd: 20-12-2021, 19.08 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een snorscooterrijder is maandagavond in Middelburg gewond geraakt bij een verkeersongeluk op een kruising in Middelburg. Deze zomer werd nog getracht het bewuste kruispunt verkeersveiliger te maken.


De snorfietser kwam bij de (brom)fietsoversteekplaats op de kruising Torenweg - Spinhuisweg in botsing met een personenauto. Het ongeluk gebeurde rond 18.05 uur. De scooterrijder kwam ten val en een ambulanceteam heeft zich over hem ontfermd. De auto kwam tot silstand op een vluchtheuvel. De inzittenden bleven ongedeerd.

De auto is rond 19.10 uur getakeld door bergingsbedrijf Kuzee. In de tussentijd was de Spinhuisweg tussen de kruising met de Torenweg en de kruising met de Prinsenlaan/Torentrans. De politie zette de kruising af. Het verkeer moest omrijden via de Romp en de Statenlaan.

Op de bewuste kruising gebeuren al jaren regelmatig ongelukken. Het was samen met de kruising Poelendaeleweg - Nieuwe Vlissingseweg dan ook één van de kruispunten die de gemeente Middelburg deze zomer deels met geld van het Rijk heeft aangepast om deze veiliger te maken. Door het aanbrengen van nieuwe 'middeneilanden' is het kruisingsvlak verkleind zodat weggebruikers meer genoodzaakt zijn hun snelheid aan te passen. Het oversteken zelf gebeurt voortaan op een drempel.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (21-12-2021 om 05:56)
Het zou de gemeente sieren als men eens zou ingrijpen op het rijgedrag van deze aso’s. Zowel de auto’s op de Torenweg als de scooterrijders op het fietspad daarnaast. Er wordt veel te hard gereden, vooral door de auto’s (gemiddeld rijdt men er 63km/h) en deze nemen vervolgens ook de afslag met een rotgang.
Timsalabim (21-12-2021 om 05:29)
Ja want de scooter en de auto reden alletwee 250kmpu zonder hun lichten aan te zetten, toch “bewoner”? Jij was heel “toevallig” ook daar toen het ongeluk gebeurde… zoniet? Dan heb je geen recht van spreken en kun je maar beter je mond houden met die betweterige opmerkingen van je; vroeger of later kom je echt eens een keer iemand tegen die zulke dingen niet pikt. Of ben je zo’n held die enkel anoniem online commentaar levert?
Bewoner (20-12-2021 om 22:51)
Verlichting aan en normale snelheid doet wonderen daar als fietser, snorscooter oid
Aanname (20-12-2021 om 21:12)
Dit is echt een rotstuk. Goed kijken van beide kanten en voorzichtig rijden. Sterkte voor de betrokkenen!
Zeeuwse Showride (20-12-2021 om 20:07)
Wat een grap... ik hoop dat de snorfietser snel hersteld Ik had natuurlijk wel gelijk, de kruising is niet veiliger geworden, de kruising was en is dan ook niet onveilig. Het volk op de weg is onveilig Ik wil m'n belastinggeld dat verspild is aan deze aanpassing terug! (2de aanrijding sinds de aanpassing)
Cookie-instellingen beheren