Weerbericht:
Van het oosten uit geleidelijk opklaringen. Maandag regen
Verkeersinformatie:
Geen files

21 Aanhoudingen na groot politie-onderzoek

Toegevoegd: 27-03-2007, 13.53 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Met de aanhouding van 21 verdachten hoopt de politie een einde te maken aan een reeks van strafbare feiten in het centrum van het stadje Tholen.

De personen werden in de afgelopen twee maanden opgepakt. In die periode werden diverse inbraken gepleegd in loodsen. Ook viel een slijterij ten prooi aan het dievengilde. Ook werd een 30-jarige man uit Tholen mishandeld en werden er diverse ruiten vernield.

De buit van de inbraken was erg gevarieerd. Er werden onder meer parfum, gereedschap, weekendtassen, bestek en fitnessapparatuur gestolen. De spullen hadden een totale waarde van 4.000 euro.

Hoofdverdachte
De politie heeft in verband met de zaken diverse verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 tot 52 jaar, woonachtig in Tholen, Bergen op Zoom en Steenbergen. Aanleiding voor het onderzoek was de aanhouding van drie mannen van 15, 16 en 52 jaar oud. De 15-jarige, woonachtig in Tholen, wordt gezien als hoofdverdachte.

Acht personen bleken verantwoordelijk te zijn voor de inbraken. De buit werd verdeeld over 13 helers. Eén van hen heeft na zijn aanhouding verklaard ook verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van een compressor en een poging tot diefstal van een aanhangwagen.

De benadeelden zijn inmiddels in kennis gesteld van de aanhoudingen en het geboekte resultaat. Zij kunnen binnenkort, op aangeven van de politie, hun goederen komen ophalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750