Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Vrouw (20) aangehouden voor bankpasfraude

Toegevoegd: 21-12-2021, 11.53 uur
Vrouw (20) aangehouden voor bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft vanochtend een 20-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden omdat ze wordt verdacht van het plegen van bankpasfraude. Diverse Zeeuwen zouden door de vrouw zijn gedupeerd.


De vrouw zou met buitgemaakte bankpassen geld hebben opgenomen en goederen hebben gekocht. De passen werden eerder door een mogelijke handlanger van de vrouw weggenomen bij de uiteindelijke slachtoffers. Deze handlanger, een man, deed zich voor als medewerker van de politie. De man is nog niet getraceerd, de vrouw is na haar arrestatie vanochtend ingesloten voor verder onderzoek.

De politie benadrukt dat medewerkers van de politie u nooit zomaar om uw bankpas zullen vragen. "Komt er iemand bij u aan de deur die zich bekend maakt als politieagent en u vertrouwt het niet? Bel dan direct 112. Collega's van ons Operationeel Centrum kunnen altijd controleren of er daadwerkelijk een politieagent bij u voor de deur staar. Vraag de persoon ook om zijn of haar politielegitimatie", zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (24-12-2021 om 08:01)
V.d.vonck dat kun je nu wel zeggen,maar veel ouderen weten dat niet. Vroeger ging dat zo, dan kwamen ze van de bank 1x per jaar een nieuwe pas brengen en het oude namen ze mee. Niet iedereen heeft internet. Ik ken ook iemand die onderzoek naar fraude deed bij de bank tot zijn pensioen,je zal het niet geloven hij is nu ook €10.000 kwijt. Het kan iedereen overkomen op wat voor manier ook.
Ik (23-12-2021 om 10:26)
Zulke boeven op beeld zetten , en kaal scheren. Lange gevangenisstraf geven en alles laten terug betalen.
mar (22-12-2021 om 11:20)
Op haar telefoon alle nrs en namen natrekken, die vent zal er wel tussen staan toch!!!
willem (22-12-2021 om 08:48)
met teer en veren overgieten en vastzetten in de isoleercel tot half januarie op water en brood. jammer dat ze haar niet herkenbaar op het net zetten.
Peter P. (21-12-2021 om 16:38)
Vanmiddag ook weer een mafkees aan de lijn die zei van de bank te zijn, uitgenodigd om langs te komen, dan hangen ze ineens op. Nummer dat werd weergegeven was van een verzekeringsmaatschappij.
zeeuw (21-12-2021 om 16:36)
ik hoop dat dat mens is met haar kop op het scherm zetten vugaier typ
Cookie-instellingen beheren