Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vrouw (20) aangehouden voor bankpasfraude

Toegevoegd: 21-12-2021, 11.53 uur
Vrouw (20) aangehouden voor bankpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft vanochtend een 20-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden omdat ze wordt verdacht van het plegen van bankpasfraude. Diverse Zeeuwen zouden door de vrouw zijn gedupeerd.


De vrouw zou met buitgemaakte bankpassen geld hebben opgenomen en goederen hebben gekocht. De passen werden eerder door een mogelijke handlanger van de vrouw weggenomen bij de uiteindelijke slachtoffers. Deze handlanger, een man, deed zich voor als medewerker van de politie. De man is nog niet getraceerd, de vrouw is na haar arrestatie vanochtend ingesloten voor verder onderzoek.

De politie benadrukt dat medewerkers van de politie u nooit zomaar om uw bankpas zullen vragen. "Komt er iemand bij u aan de deur die zich bekend maakt als politieagent en u vertrouwt het niet? Bel dan direct 112. Collega's van ons Operationeel Centrum kunnen altijd controleren of er daadwerkelijk een politieagent bij u voor de deur staar. Vraag de persoon ook om zijn of haar politielegitimatie", zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (21-12-2021 om 15:57)
Vragen om een legitimatie heeft geen enkel nut. Agenten weigeren deze in de praktijk vaak te tonen. Bovendien kan iedereen zo'n ding uitprinten. Als mensen al zo naïef zijn hun pasje mee te geven, dan kun je net zo goed een bibliotheelpas als legitimatie gebruiken.
Loes (21-12-2021 om 12:36)
Mooi, haar status is ver gezakt een strafblad rijker moeilijk voor een baan. En niet meer naast haar schoenen lopen van kijk mij. Kortom ze is gezonken
Cookie-instellingen beheren