Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 94 km

Ruim 110 kilo aan vuurwerk middenin woonwijk Hulst

Toegevoegd: 21-12-2021, 13.55 uur
Het aangetroffen vuurwerk.
Het aangetroffen vuurwerk.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - In een garagebox in een woonwijk in Hulst heeft de politie dinsdagochtend in totaal ruim 110 kilo aan zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Volgens de politie had dit bij ontploffing grote gevolgen kunnen hebben.


Volgens de politie lag het vuurwerk opgeslagen in een garagebox aan de Livingstonestraat. "Gezien de categorie en het soort vuurwerk hadden bij een ontploffing tientallen woningen schade of erger kunnen oplopen", zo stelt de politie in een reactie.

De bewoner is meerdere delicten conform de Wet Economische Delicten ten laste gelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (22-12-2021 om 22:14)
sluit hem maar lekker op tot na Nieuwjaar .zulke mensen hebben totaal geen verantwoordelijkheid besef .anders doe je niet zo stom en gevaarlijk
Vlissinger (22-12-2021 om 11:17)
@Kees Het heeft inderdaad een behoorlijke klap maar niet de kracht van 3 granaten. Een handgranaat heeft 60 gram F1 flitspoeder waarbij een cobra 48,5 gram heeft. Dit geeft dus een harde knal nagenoeg vergelijkbaar met een handgranaat maar zeker geen 3. Wel zeer overstandig dit waar dan ook te bewaren of bezitten gezien de extreme knallen dit kan geven met de hoeveelheden aangetroffen. Flink goed straffen de eigenaar/huurder van de box, geen genade dit is niet aan komen waaien of voor persoonlijk gebruik.
Benny van Goethem (21-12-2021 om 21:00)
Goed werk van de politie. Jammer dat ze niet alles vinden.
Frank (21-12-2021 om 19:13)
Ja hoor Kees en een vuurpijl staat tegenwoordig gelijk aan een buk-raket. Er staat niet eens over welk vuurwerk het gaat. Het woord illegaal voegt ook niets toe, want alle vuurwerk is illegaal tegenwoordig.
Kees (21-12-2021 om 17:32)
Levensgevaarlijk 100 kilo munitie in een woonwijk. Je slaat ook geen handgranaten op in een kelderbox. Als dit ontploft dan blaas je een compleet huizenblok weg. Mensen beseffen dat niet. 1 cobra staat gelijk met 3 handgranaten qua vuurkracht.
Cookie-instellingen beheren