Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Thoolse woningen gesloten vanwege wietkwekerijen

Toegevoegd: 21-12-2021, 17.32 uur
Thoolse woningen gesloten vanwege wietkwekerijen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De burgemeester van Tholen heeft vorige week besloten twee woningen en de bijbehorende erven in Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk te sluiten. Dit vanwege de vondst van wietkwekerijen.


Op 4 november trof de politie in een woning aan het Domineeshof in Sint-Annaland een professionele hennepkwekerij met 358 hennepplanten aan. In Sint-Maartensdijk vond de politie op 8 december in een woning een professioneel ingerichte kweekruimte met daarin 211 wietplanten.

De betreffende woningen worden voor de duur van twee maanden gesloten op basis van het Damoclesbeleid. Dit beleid is erop gericht op het tegengaan van de drugshandel. Op basis van dit beleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in of productie van drugs plaatsvond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harry (22-12-2021 om 20:39)
Kees dan nog kun je de eigenaar er uit zetten gebeurt bij echt scheidingen ook. En kun je dakloze er dïe drie maanden in laten wonen. We zitten nou eenmaal met een woning tekort, maar leeg staan is het slechtste wat je kan bedenken!!!
Kees (22-12-2021 om 17:39)
@ Harry bij koopwoningen (eigen huis dus) kan je die mensen niet op straat zetten of de woning verbeurd verklaren. Wel kan je voor 6 maanden maximaal maar meestal 3 maanden uit je eigen huis gezet worden. Dan kan je 3 maanden in een hotel gaan leven of bij vrienden terwijl de vaste lasten doorlopen. Bij huurwoningen is het wel zo dat je per direct op straat word gezet. Heb je een huurwoning dan sta je per direct op straat maar betaald nog 3 maanden huur omdat de huurwoning afgegrendeld is. Daarna krijgt de woningbouw hem terug en komt er een ander in. Je staat dan gelijk op de zwarte lijst en kan nergens meer huren
Harry (22-12-2021 om 13:41)
Ik vind het nog steeds een vreemde zaak in Nederland een woning sluiten na een constatering van kweek of handel in drugs. Een auto die vuurwerk haalt in België haal je tog ook geen twee maanden van de weg? Een woning sluiten slaat nergens op zet diegene die teelt of verkoopt op straat, en verhuur het aan iemand die met spoed een woning nodig is. Scheiding off wat dan ook
ger (21-12-2021 om 18:10)
Tholen lijkt wel het paradijs van de randstad-criminelen als je al die berichten bij elkaar optelt...
Cookie-instellingen beheren