Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie ziet toename meldingen online oplichting

Toegevoegd: 22-12-2021, 18.54 uur
Politie ziet toename meldingen online oplichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse politie waarschuwt voor online oplichting via het programma Anydesk. De laatste tijd zijn meerdere Zeeuwen hiervan slachtoffer geworden.


Volgens de politie werden de slachtoffer gebeld en werd hen gevraagd het programma Anydesk te installeren. “Anydesk is een programma waarmee de oplichter de regie van de computer kan overnemen, net zoals met het programma TeamViewer. Als de regie van de computer is overgenomen en er wordt ingelogd op online bankieren, dan maken de oplichters geld over naar een andere rekening. De oplichters kunnen op deze manier duizenden euro’s van de rekening afhalen”, zo vertelt de politie.

De politie raadt mensen aan niet zomaar software te installeren als iemand daarom vraagt. “Stel je krijgt iemand aan de telefoon te spreken welke vraagt om Anydesk, Teamviewer of überhaupt software te installeren: stop dan onmiddellijk het gesprek en log nooit in op internetbankieren. Vanwege de toename in het aantal aangiftes vragen wij om dit vooral nogmaals met familieleden, kennissen en vrienden te bespreken en te delen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren