Weerbericht:
Vrij koel en perioden met zon. Vooral in de avond en nacht wat regen
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Man opgepakt voor bedreigen agent op social media

Toegevoegd: 22-12-2021, 19.04 uur
Man opgepakt voor bedreigen agent op social media
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 18-jarige man is dinsdag in Alkmaar aangehouden omdat hij op sociale media bij een video van een politieoptreden in Middelburg een doodsbedreiging aan een betrokken agent had gepost.


Het politieteam Walcheren startte in oktober een onderzoek nadat op sociale media werd gereageerd op een video van een politieoptreden in Middelburg. “Op een sociaal media-account verscheen een doodsbedreiging richting de politieagent. De politie heeft hierop een zogenoemde privé-reactie gestuurd aan de afzender met het verzoek zich kenbaar te maken en in gesprek te gaan met de politie”, zo vertelt de politie.

De persoon reageerde op het privébericht door de naam van het account te wijzigen en er een andere profielfoto bij te plaatsen. De recherche ging hierop verder met het onderzoek naar de identiteit van deze persoon. Dit resulteerde gisteren in de aanhouding van de 18-jarige verdachte.

De jongeman is inmiddels verhoord. Er wordt nu een dossier opgemaakt zodat dit naar een officier van justitie kan worden gestuurd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (23-12-2021 om 17:16)
Zyana, klacht indienen. Maar er zal wel een reden voor zijn. Tommy kinderachtige reactie. Verder politie goed opgepakt. Blijf van alle hulpverleners af.
tommy (23-12-2021 om 13:00)
Agenten zijn onschendbaar en burgertjes niet...
Zyana (23-12-2021 om 08:05)
Wat grappig, want op het moment dat ik met de dood word bedreigd door door een ex (en alle bewijs ook heb) word er niks gedaan.
Johan (22-12-2021 om 21:12)
Wat voor de één een dreigement is, kan voor iemand anders een belofte zijn.
Cookie-instellingen beheren