Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele lichte bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Burgemeester Kapelle sluit pand na aantreffen hennepkwekerij

Toegevoegd: 23-12-2021, 15.17 uur
Burgemeester Kapelle sluit pand na aantreffen hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

WEMELDINGE - Burgemeester Naterop van de gemeente Kapelle heeft donderdag besloten een drugspand in Wemeldinge voor vier maanden te sluiten. Op 4 november 2021 werd er in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.


De politie trof op 4 november 2021 in een gebouw aan de Prinses Beatrixweg in Wemeldinge een hennepkwekerij aan. Volgens een woordvoerder van de gemeente Kapelle is de handel van drugs een groot gevaar voor de samenleving. Zo tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan.

Ook leidt drugshandel en drugsgebruik volgens de gemeente tot overlast. De Opiumwet geeft de burgemeester daarom de bevoegdheid om op te treden door een drugspand te sluiten. Deze maatregel neemt de burgemeester volgens de woordvoerder zodat klanten en dealers niet meer naar dit pand komen voor de handel in drugs. Het is niet bekend hoeveel hennepplanten er in het pand zijn aangetroffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees van Welij (24-12-2021 om 13:18)
Onbelangrijk nieuws. Belangrijker is wat de straffen worden. Dat zal wel een taakstrafje worden van 8 uur.
Cookie-instellingen beheren