Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Twaalf maanden cel geëist voor mishandeling

Toegevoegd: 23-12-2021, 20.00 uur
Twaalf maanden cel geëist voor mishandeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG -  Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil dat de voornamelijk op straat levende F. B. (29) uit Vlissingen voor twaalf maanden achter de tralies verdwijnt. B. wordt er onder meer van verdacht hij op 1 juni 2020 een vriend bij wie hij tijdelijk logeerde met een fles op diens hoofd heeft geslagen of in ieder geval dusdanig heeft toegetakeld.


Dat zou gebeurd zijn na het overvloedig gebruik van cocaïne, heroïne en vijf liter alcohol. In de vage herinnering van B. zou juist de vriend van hem met de fles hebben geslagen. De verhalen en lezingen over de fles waren echter dermate onduidelijk dat de officier van justitie wegens gebrek aan overtuiging vrijspraak moest vragen.

Naast het fles-incident moest B. zich nog verantwoorden voor de diefstal van een mobiele telefoon, een straatroof van eveneens een mobieltje en het bespugen van een agent toen hij na de mishandeling van zijn vriend werd aangehouden.

Inmiddels verblijft B. 179 dagen in voorarrest en zegt al die tijd geen drugs te hebben gebruikt. Inmiddels is het de vierde keer dat hij de kans loopt om te worden veroordeeld. Volgens B. komt hij uit een goed nest en is het volledig in de fout gegaan door 'vrienden', die hem met de harddrugs in contact brachten. In een paar jaar tijd joeg hij zijn 30.000 euro spaargeld doorheen door drugs te kopen en zijn ouders zetten hem buiten de deur.

Hoewel hij zich zegt erg eenzaam en alleen in zijn cel te voelen, de taal niet spreekt, maar het ook positief is omdat-ie nu van de drugs af is. "Het is beter dat ik in de gevangenis blijf zitten. Dan zie ik ook die tronies van die verslaafden niet meer'', hield hij de rechtbank voor. De uitspraak in deze zaak vindt plaats op 6 januari 2022.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (24-12-2021 om 14:30)
Nu heb je als snel een aanklacht van mishandeling tegenwoordig want bij boe of bah zeggen sta je al voor de rechter. Maar kan mijzelf niet aan het feit onttrekken dat dit een draaideur crimineel is met zo`n waslijst. Dat is iets meer dan mishandeling. Straatroof, diefstal etc. komen er ook nog bij. En het is een buitenlander of migrant of hoe je het noemen wil. Hij spreekt de taal niet. Tja. Zet die maar 6 jaar vast. Liefst buiten Nederland. Net als Denemarken, huur gewoon gevangenissen in Slovenië. Lekker goedkoop en wij zijn van het probleem af.
Marja (24-12-2021 om 08:57)
Wat een triest commentaar van die man. Zo geeft hij aan tegen zichzelf beschermd te willen worden. Dan heeft je leven toch weinig waarde gekregen. Ik wens hem een veilig onderdak buiten de gevangenis als zijn tijd er op zit.
Mijn mening (23-12-2021 om 21:45)
Dan zit hij lekker warm en heeft te eten. Komt hij misschien tot rust en als hij vrijkomt fris aan het werk.
Cookie-instellingen beheren