Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
59 files van totaal 207 km

Slachtoffer beroving pakt belager eigenhandig aan

Toegevoegd: 24-12-2021, 11.36 uur
Slachtoffer beroving pakt belager eigenhandig aan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Twee jongens die gisteravond in Vlissingen een man wilden beroven zijn afgedropen nadat het beoogde slachtoffers één van de twee hardhandig bij zijn arm pakte. De twee maakten niets buit, de politie zoekt getuigen.


Het slachtoffer, afkomstig uit Oost-Souburg, fietste gisteravond over de Prins Hendrikweg in de richting van het station in Vlissingen. Op een gegeven moment haalde een scooter met daarop twee jongens hem in. Vervolgens zag de man de scooter in een bocht stilstaan. Als de man vlakbij is, komt de passagier naar hem toegerend en grijpt hem bij zijn kraag. De jongen, ongeveer 16-17 jaar oud, eist zijn geld en zijn telefoon. De man wordt hierop zo boos dat hij de jongen stevig bij zijn arm pakt en hem terug naar de scooter brengt.

"Mogelijk iets te stevig, de jongen heeft erg veel pijn", aldus de politie. De jongen stapte achterop de scooter en reed, tegen de richting in, naar de Keersluisbrug. Volgens de politie riep het slachtoffer de jongen nog na dat hij maar gauw een dokter op moest zoeken. De man deed aangifte bij de politie en die is nu een onderzoek gestart. Van de twee jongens is echter niet veel bekend. "Ze waren allebei in donkere kleding gekleed en reden op een donkere scooter. Aan hun houding kon de Oost-Souburger zien dat ze mogelijk een jaar of 16-17 waren", zo vertelt de politie.

De politie is op zoek naar getuigen. "Uiteraard zijn de twee jongens ook meer dan welkom om zich te melden op het politiebureau. Weet u in uw omgeving een jongeman die donderdagavond rond een uur of 18.00 ineens een pijnlijke arm heeft opgelopen? Of hebt u meer informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze zaak? Dan wordt u verzocht uw informatie te delen", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem schot (26-12-2021 om 08:06)
ach gut, heeft dat jochie pijn? jammer dat hij niet afgeranseld is. dat jochie moet je insluiten tot na nieuwjaar en een zware boete opleggen. die man verdiend een lintje, goed gedaan!!.
J Brouwer (24-12-2021 om 17:12)
waarom heeft deze man de jongen teruggebracht naar de scooter zonder het blauwe of gele kentekenplaat in zijn geheugen op te slaan. Had de opsporing aanzienlijk geholpen.
Mijn mening (24-12-2021 om 17:03)
Hij had van mij dat armpje mogen breken.
buutenste binne (24-12-2021 om 15:06)
Dom van die man aangifte te doen. er is namelijk wel een getuige en bewijs van de mishandeling door die man, die nota bene zelf een verklaring afgeeft dat hij kwaad werd en een persoon heeft mishandeld, maar geen enkele getuige van een poging tot beroving. Waarschijnlijk gaat deze man de bajus in als die twee aangifte tegen hem doen. Wie weet zelfs schadevergoeding wegens het toegebrachte letsel.
A.P.A. Rombouts (24-12-2021 om 14:43)
Mooi om te lezen. Hulde aan de man. "iets te stevig vastgepakt?". NEE hoor. Prima actie. Netjes teruggebracht naar de scooter. Hopelijk in een zogenaamde opbrenggreep en in dat geval zal het armpje nog wel even wat pijn doen. Dat tuig heeft dus de "verkeerde" getroffen. Wel te hopen dat er voor die man geen consequenties aan vastzitten ivm zijn stevige aanpak.
Pim (24-12-2021 om 14:23)
Goed zo ! heel mooi bericht . Bijna iedereen fijne dagen en een goed gezond nieuw jaar . En hopen dat deze kneusjes met de feestdagen vast komen te zitten voor langere tijd.
Cookie-instellingen beheren