Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie na reeks diefstallen uit (zeil)boten

Toegevoegd: 24-12-2021, 14.54 uur
Arrestatie na reeks diefstallen uit (zeil)boten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (SD) - Met de arrestatie van een inwoner van Serooskerke (SD) denkt de politie een reeks diefstallen uit boten te hebben opgelost. Bij de verdachte werden meer dan 100 goederen ontdekt die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.


Vanaf september dit jaar zag de politie een stijging in het aantal aangiftes van diefstallen uit (zeil)boten. Het ging dan met name over inbraken in boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Er werden goederen weggenomen als navigatie-apparatuur, lieren en snelheidsmeters, maar ook zeiloveralls en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen.

In totaal werd er tot nu toe 18 keer aangifte gedaan van een dergelijke diefstal. De politie stelde een onderzoek in en dat leidde uiteindelijk naar de nu aangehouden Serooskerkenaar. De verdachte werd dinsdag gearresteerd. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte, onder leiding van de rechter-commissaris, hebben agenten meer dan 100 goederen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Eigenaren van aangetroffen goederen die al eerder aangifte hebben gedaan, worden door de politie benaderd.

De politie roept booteigenaren op om ook buiten het vaarseizoen af en toe eens een kijkje bij hun vaartuig te nemen om te controleren of alles nog is zoals zij de boot achterlieten. Mocht er diefstal worden geconstateerd, dan raadt de politie aan altijd aangifte te doen. “Wanneer u aangifte doet, houd dan merk, type- en serienummers en/of andere opvallende kenmerken bij de hand”, zo adviseert de politie. “Op die manier kan de politie goed controleren of de aangetroffen goederen bij de juiste eigenaar terechtkomen.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees van Welij (25-12-2021 om 13:53)
Petje af. Goed politiewerk geleverd. De straffen zullen wel weer tegenvallen. 8 uur schoffelen, 6 uur roken, ouwehoeren en koffiedrinken.
Cookie-instellingen beheren