Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
33 files van totaal 153 km

Meerdere auto’s in brand gestoken Middelburg

Toegevoegd: 26-12-2021, 07.38 uur - Update: 26-12-2021, 08.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op meerdere plaatsen in de Middelburgse wijk Dauwendaele zijn vanochtend vroeg auto’s in vlammen opgegaan. Bij een ander voertuig bleef het bij een poging tot brandstichting. Er is nog geen verdachte aangehouden.


De eerste brand (foto's 1 t/m 10) werd rond 05.30 uur ontdekt in een personenauto die stond geparkeerd ter hoogte van het flatgebouw aan de Buitenhovelaan. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen vanonder de motorkap van een Peugeot. Toen de brandweer dit voertuig rond 05.45 uuur had afgeblust, werd een nieuwe brand gemeld nabij één van de flatgebouwen aan de Meanderlaan. Hierop rolden de brandweerlieden snel hun slangen op en gingen ze met spoed naar het tweede brandadres.

Bij de Meanderflat (foto's 11 t/m 25) was het vuur vanuit een personenauto overgeslagen naar twee auto’s die hier naast geparkeerd stonden. De Skoda waarin de brand begon, liep grote schade op. Een Mitsubishi die ernaast stond, raakte ook total loss. De rode Opel die aan de andere zijde was geparkeerd, liep relatief lichte schade op.

Bij een controle van de omgeving werd geconstateerd dat bij een andere geparkeerde auto een doek met een brandbare vloeistof was aangebracht. Deze was niet ontstoken en het bleek dus bij een poging tot brandstichting. De politie is direct een onderzoek gestart naar de brandstichtingen en heeft extra gesurveilleerd in de wijk. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden via 0900-8844.

Rond 06.30 uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne aan de Torenweg. Bergingsbedrijf is ingeschakeld om de drie zwaarder beschadigde voertuigen op te halen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (29-12-2021 om 04:14)
Nou bram, het opperen van allerlei baarbaarse en middeleeuwse straffen opgelegd door een volkstribunaal of door de stamoudste in de reacties van hvzeeland heeft ook totaal geen zin; en dat gebeurt hier continue. Wat dan nu weer nieuw is in deze kwestie is dat er opgeroepen wordt om “onschuldige mensen” te vervolgen; zoals bv leraren en sportclubs die contact hadden met de daders; ookal was het maar kort.. Dat gaat echt alle perken te buiten… Ja… Dat schiet lekker op, dat zijn goeie oplossingen… Zoiets heet roepen vanaf de zijlijn zonder zelf ook maar een poot uit te steken…
bram goeree (28-12-2021 om 22:10)
Timsalabim jou conclusie slaat nergens op vind ik .bijna alle reacties hier spreken hun afschuw uit over wat er gebeurd is en geven ook aan wat de eventuele straffen kunnen zijn .ik weet dat de rechter hier over gaat maar met het softe Nederlandse beleid word deze criminaliteit alleen maar erger .ik en velen willen een normale en leuke samenleving waar deze dingen NIET gebeuren .als jij dit kort door de bocht en voorbarig vind zegt dat genoeg over hoe jij de samenleving ziet .gelukkig zijn jullie maar eenlingen .de overgrote meerderheid ziet dit gelukkig anders .en wat ik al eerder hier gepost heb .jij heb het recht op jou mening maar nogmaals kom niet enkel met kritiek maar ook eens met oplossingen .die zie ik niet van jou
Timsalabim (28-12-2021 om 18:01)
Nou Jac, als ik de Reacties op deze website zo lees kan ik toch wel concluderen dat zeeuwen vrij kort door de bocht en voorbarig zijn.
Jac (28-12-2021 om 12:23)
@Abraham: Zeeuwen een dom volk?, jij bent dom als jij het in de brand stekken van auto's en de onrust die het in een wijk geeft blijkbaar "acceptabel" vind omdat het wellicht toch maar een drugdealer betreft. Punt van ons Zeeuwen is je steekt geen auto's van andere in de brand.......PUNT. .....Maar wellicht is het Zeeuwse denkniveau iets te hoog voor jouw gegrepen.
Abraham (28-12-2021 om 08:24)
Zeeuwen zijn een dom volk ik hoor telkens onschuldige burgers dit onschuldige burgers dat ,maar niemand weet wat er precies is gebeurd ,paar jaar terug was het ook al raak er was een auto en een caravan in brand gestoken het was in opdracht van de eigenaar om zijn verzekering maatschappij te gaan oplichten ,en nu misschien weer hetzelfde ,en wat betreft dit keer die zwarte Skoda was van een Hollander die drugs verkoopt hij betaalt zijn mensen dan krijg je dat hij probeert drugs te verkopen maar hij is ook gebruiker hij komt moeilijk rond,en er waren geen marokkaanen erbij betrokken maar die krijgen altijd schuld bah viez volk.
bram goeree (27-12-2021 om 22:42)
en waar waren jullie met jullie'' goede'' oplossingen Anoniem1 en Timsalabim ? o nee die hadden jullie niet enkel maar zeggen hoe niet moet he .een beetje zielig en laf .van mij mag iedereen hier een gedachte over hebben maar kom dan ook met echte oplossingen
Cookie-instellingen beheren