Weerbericht:
Af en toe zon en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

KNRM sleept zeiljacht met afgebroken kiel naar haven

Toegevoegd: 28-12-2021, 19.37 uur
Het zeiljacht werd naar de haven van Kamperland gesleept.
Het zeiljacht werd naar de haven van Kamperland gesleept.
© Foto: KNRM Veere
Door: Remi Mesu

WOLPHAARTSDIJK - De vrijwilligers van het KNRM-station Veere zijn dinsdag gealarmeerd voor een melding van een zeilboot met problemen. Ter plaatse bleek dat de kiel was afgebroken.


Twee personen waren rond 13.50 uur vastgelopen op het Veerse Meer ter hoogte van Wolphaartsdijk met een zeiljachtje zonder mast. De kiel zou van het zeiljachtje zijn afgebroken. De bemanning van de KNRM rukte daarop met reddingboot Fred uit om poolshoogte te nemen.

Ter plaatse ging een bemanningslid van de reddingboot aan boord om de situatie te beoordelen. De opvarenden zouden in orde zijn maar de buitenboordmotor was defect geraakt. Daarop werd er een sleepverbinding gemaakt. Nadat het zeiljachtje was losgetrokken is het naar de haven van Kamperland gesleept.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (28-12-2021 om 22:49)
Als je niet zeilt heb je toch geen kiel nodig?
Cookie-instellingen beheren