Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugs en mes gevonden bij jongens Middelburg

Toegevoegd: 30-12-2021, 14.47 uur
Drugs en mes gevonden bij jongens Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens het controleren van een groepje jongeren bij het NS-station in Middelburg heeft de politie woensdagavond softdrugs en een mes gevonden.


Het Middelburgse station staat volgens de politie bekend als een locatie waarover veel overlast wordt gerapporteerd. "Bezoekers van het station melden vaak dat ze zich niet veilig voelen daar, door de groepjes jongeren die daar rondhangen. Ook worden er regelmatig vernielingen gepleegd. Om die reden controleren we hier regelmatig", zo legt de politie uit.

Rond 21.00 uur gisteravond werd bij het station een groepje jongeren aangetroffen. Agenten spraken de jongeren aan en onderwierpen de aanwezigen aan een controle. Bij één van de jongens, een 15-jarige Vlissinger, werden elf gripzakjes met henneptoppen aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De drugs zijn in beslag genomen door de politie. Ze worden vernietigd.

Tijdens de controle zagen de aagenten een andere jongen 'iets' wegstoppen in zijn broek. Uit onderzoek bleek dat het om een mes ging van zo'n 30 centimeter lang. Ook het mes werd in beslag genomen. De bezitter, een 16-jarige Middelburger, werd ook aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Vanwege hun minderjarigheid besloot de officier van justitie de beide jongens weer in vrijheid te stellen. Ze worden wel vandaag nog gehoord door de politie. Dit gebeurt in het bijzijn van een advocaat en hun ouders of verzorgers. Tegen de twee wordt sowieso proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
15 jarige (31-12-2021 om 13:02)
wacht maar tot dat 15 MINDER-JARIGE een 30cm mes in je buik steek . Dan praat je wel iets anders,,,
Jaap (31-12-2021 om 12:18)
@Ik: Het is inderdaad slap, maar even ter herinnering, we zijn hier in ons fantastische Nederland, de loosers, die verantwoordelijk zijn voor de “rechtspraak” zijn hier verantwoordelijk voor, met dank aan de passieve opper-looser Grapperhaus. In het nieuwe kabinet zijn van dit figuur verlost, maar of het veel beter wordt?
Ik (31-12-2021 om 09:00)
Hoe slap is dat,zet ze gewoon vast een week of 3. Dan voelen zulke jonge gasten misschien dat ze daar niet moeten wezen. En een flinke boete.
Mz (31-12-2021 om 08:45)
Goeie zaak. Prima preventie.
Cookie-instellingen beheren