Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer autobrand in Middelburgse wijk Dauwendaele

Toegevoegd: 31-12-2021, 02.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In de Middelburgse wijk Dauwendaele is vannacht weer een auto in brand gestoken. De daders gingen er vandoor en de politie is naar ze op zoek.


Bewoners van de Meanderlaan werden even na 01.00 uur opgeschrikt door een harde knal. Op camerabeelden is te zien dat de daders naar een personenauto toe lopen, een ruit vernielen en vervolgens iets naar binnen gooien. Er volgt een explosie en meters hoge vlammen slaan uit het voertuig. De brand is kort en hevig en gaat daarna vanzelf uit.

De brandweer is met spoed ter plaatse gekomen en heeft een nacontrole uitgevoerd. Er hoefde niet te worden geblust. De politie heeft in de omgeving rond het voertuig een aantal zaken veiliggesteld en doet verder onderzoek. Zo worden er camerabeelden bekeken en zijn er diverse bewoners gehoord.

Afgelopen zondag woedde er ook op meerdere plaatsen in de wijk al autobranden. Zo werd er een auto in brand gestoken aan de Buitenhovelaan en ook aan de Meanderlaan. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden voor de brandstichtingen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (31-12-2021 om 16:45)
Bij de rechtbank in Zeeland-Westbrabant kan je beter verdachte/dader zijn, dan aangever/benadeelde/slachtoffer. Als aangever stel je niets voor, bij die softe Rechters. Graag deze rechters wegbezuinigen en meer (jonge) rechters die in de praktijk zitten en weten wat er buiten de Rechtbank in de maatschappij gebeurt.
w de wolff (31-12-2021 om 15:42)
Mijn auto is in die nacht bekrast op dezelfde parkeerplaats, een paar vakken verderop. Dit soort acties zal alleen maar toenemen helaas! straatratten zijn het niets meer niets minder! Pak aan die snotneuzen joh! want dat zijn ze ook nog gewoon. Fijne jaarwisseling
Anoniem (31-12-2021 om 14:39)
Hogere straffen. Langere gevangenisstraf, dat houd dat soort langer van de straat en heeft de politie meer tijd voor andere zaken. Is voor de politie vast niet leuk dat ze bijna geen straf krijgen. Hun taak is om de burgers bescherming en veiligheid te bieden en als ze bijna geen straf krijgen, lopen ze snel weer vrij rond en begint de ellende weer. Als dit zo door blijft gaan word het steeds erger en voor je het weet gaat het echt uit de hand lopen. Nu zijn het auto's van burgers die in brand worden gestoken, wat is het volgende?
Mijn mening (31-12-2021 om 14:14)
Idd gewoon het beest bij de naam noemen en beelden vrijgegeven. Vervolgens al hun eigen spullen verbranden.
Tuur (31-12-2021 om 13:50)
Ik heb een licht getint vermoeden. Camera beelden gelijk delen, ik snap niet dat zoiets maanden moet duren.
bram goeree (31-12-2021 om 13:29)
we kunnen hier wel klagen dat dit nu weer gebeurd ,maar beter zou het zijn om de partijen die op politie enz idiote bezuinigingen hebben door gevoerd waardoor die nu zwaar onderbezet moeten werken.en wanneer ze gepakt worden staan ze binnen een uur weer op straat dank zij ons soft recht systeem .zolang deze idiote bezuinigingen en de softe recht spraak niet snel veranderen zal deze idioterie gewoon door gaan .ons recht systeem moet nodig strenger en veel meer politie op straat
Cookie-instellingen beheren