Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Leidraad voor aanpak incidenten Kanaalzone

Toegevoegd: 29-03-2007, 15.22 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De hulpdiensten en overheidsinstanties in de Kanaalzone stemmen de aanpak van calamiteiten voortaan helemaal op elkaar af. Aan weerszijden van de grens wordt vanaf nu volgens dezelfde richtlijnen gewerkt en is ook een goede informatievoorziening over en weer gewaarborgd.

Gisteren ontvingen commissaris der koningin K. Peijs, gouverneur A. Denys van Oost-Vlaanderen en voorzitter J. Lonink van de Veiligheidsregio in Middelburg de eerste exemplaren van de Leidraad Veiligheid Kanaalzone.

Er werd twee jaar aan gewerkt door een stuurgroep, die onder meer alle bestaande rampenplannen toetste; ze worden nu op elkaar afgestemd. Via een speciaal computerprogramma zijn straks bij een calamiteit direct alle relevante gegevens beschikbaar.

Volgens stuurgroepvoorzitter L. Verdult kunnen de Leidraad en het ICT-programma probleemloos in een ruimer werkgebied (Westerschelde) worden toegepast.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren