Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, vanavond en morgen in het noorden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Zorgen over gevaarlijke weg Meliskerke

Toegevoegd: 29-03-2007, 15.24 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MELISKERKE - De dorpsraad van Meliskerke eist snelle aanleg van vrijliggende fietspaden, zowel langs de weg naar Aagtekerke als de weg naar Biggekerke. ,,We kunnen niet langer gedogen dat de verkeersonveilige situatie langer blijft voortbestaan", zei vice-voorzitter C. de Smit tijdens het bezoek van het gemeentebestuur aan het dorp.

De beheerder van de twee wegen, waterschap Zeeuwse Eilanden, ziet de gevaren niet zo, en weigert op korte termijn geld vrij te maken voor de aanleg van de fietspaden. Maar wethouder J. Melse hoopt komende maand een doorbraak te forceren. Gemeente, provincie en waterschap steken dan de koppen bij elkaar om te bekijken of ze alsnog het benodigde geld op tafel kunnen leggen.

Gedeputeerde A. Poppelaars heeft enig zicht geboden op een provinciale bijdrage in 2008. Het wachten is nu op het aantreden van het nieuw provinciebestuur. Dan zal verder worden gepraat.

Voor een vrijliggend fietspad naar Aagtekerke (Koekoeksweg) is 1,3 miljoen euro nodig. De dorpsraad vindt dat zo'n fietspad ook behoort te worden aangelegd naar Biggekerke (Kaasboerweg). Na sluiting van de Zeester-basisschool, over twee jaar, gaan meer kinderen die weg gebruiken.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren