Weerbericht:
Bewolkt en overwegend droog, morgen regen en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf oproepen voor traumahelikopter in Zeeland

Toegevoegd: 31-12-2021, 23.29 uur - Update: 01-01-2022, 17.41 uur
De melding bij de Dillingsweg in Sirjansland.
De melding bij de Dillingsweg in Sirjansland.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Traumateams uit Amsterdam, Nijmegen en Rotterdam zijn op Oudjaarsdag opgeroepen voor in totaal vijf verschillende medische incidenten. In geen van de gevallen kwam de helikopter daadwerkelijk ter plekke bij de incidentlocatie.


De eerste melding kwam rond 11.45 uur vanuit een flatgebouw aan de Johan Adriaen van de Perrestraat in Middelburg. Hiervoor werd de helikopter uit Rotterdam opgeroepen. Vanuit Kwadendamme kwam rond 17.15 uur een melding binnen vanaf de Quistkostsedijk. De opgeroepen helikopter uit Amsterdam kwam niet meer ter plekke, de ambulancedienst heeft de persoon naar het ziekenhuis gebracht.

In Terhole was het rond 19.45 uur raak in de Hoofstraat. Hier dreigde volgens de politie een 22-jarige vrouw te stikken in een stuk vlees. Er was sprake van een reanimatie. Voor dit incident werd de helikopter uit Nijmegen opgeroepen. Deze vloog lang door richting Zeeland maar op de provinciegrens werd de inzet gecanceld. Volgens de politie is het slachtoffer helaas overleden.

Kort voor 22.00 uur werd het traumateam uit Rotterdam opgepiept voor een melding bij de Schouwenbank in Zierikzee. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Even later, rond 22.25 uur, werd een medische noodsituatie gemeld in een woning aan de Dillingsweg in Sirjansland. In eerste instantie werd hiervoor de Amsterdamse traumahelikopter opgeroepen maar later werd de Rotterdamse helikopter gevraagd de melding over te nemen. De patiënt werd door de ambulancedienst meegenomen maar hierna zou nog wel een rendez-vous hebben plaatsgevonden buiten de Zeeland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren