Weerbericht:
Mistig en gladheid door bevriezing
Verkeersinformatie:
50 files van totaal 209 km

Mobiele Eenheid deelt klappen uit in Arnemuiden

Toegevoegd: 01-01-2022, 03.17 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid (ME) heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden twee keer opgetreden vanwege het overtreden van het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod. Er zijn zeker 10 arrestaties verricht.


Gedurende de dag waren er op diverse plaatsen in Arnemuiden buitenbrandjes. Rond 01.00 uur verzamelde zich een grote groep personen bij de Nieuwlandseweg. Er werd ook brand gesticht. Hierop werd de brandweer opgeroepen. Ook de Mobiele Eenheid (ME) van de politie werd ingezet. De ME deelde rake klappen uit en dreef de aanwezigen uiteen. Later kwamen echter toch weer groepen samen maar de politie greep toen niet in. In de tussentijd sprak de politie nog wel jongeren aan die vuurwerk naar hun bus gooiden en een reeds opgeblazen bushokje nog verder vernielden.

Rond 02.15 uur arriveerde de ME opnieuw bij de Nieuwlandseweg. Even later reden vanaf verschillende kanten ME'ers de Nieuwlandseweg op. Vervolgens werden alle aanwezigen verzocht zich uit de voeten te maken. Toen niet iedereen dat deed, werden opnieuw klappen uitgedeeld. Verschillende personen werden tegen de grond gewerkt en aangehouden. Nadat de ME zich wat had teruggetrokken, werden alsnog meerdere personen gearresteerd die verhaal kwamen halen bij de politie over haar optreden.

De politie zette een tijdlang de toegang tot de stad dicht bij de rotonde aan de Nieuwlandseweg. Vorig jaar moest de ME ook al optreden bij de Nieuwlandseweg. Daarom liet de burgemeester van de gemeente Middelburg een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wil Lekeur (1-1-2022 om 21:07)
En op talloze andere plaatsen was het complete anarchie, maar wel lekker kunnen scoren voor het NOS journaal door een paar boerse kinderen af te ranselen. Stoer hoor. Nou ja, weer eens wat anders als bejaarde demonstranten als wappies bestempelen en daar op los te rammen
Benji Klaasse (1-1-2022 om 20:20)
Word nergens vermeld dat de politie smiddags lachend door de menigte liep en gwn alles toe liet
Mace (1-1-2022 om 18:36)
Wat is dat toch met die jongeren in Arnemuiden? Al jaren zijn er toestanden rondom Oud&Nieuw met veel vernielingen, geweld en provocaties. Waar zijn de ouders van deze gasten? Zet ze aan het werk om alle schade te herstellen/betalen en opruimen. Zet Arnemuiden weer op de kaart als een leuk vissersdorp!
bram goeree (1-1-2022 om 17:38)
een waardeloos stelletje idioten die het ieder jaar verpesten .een keer waarschuwen en dat zo hard meppen dat ze het de volgende keer wel uit hun hoofd laten en zoals zovelen hier schrijven .laat ze maar opdraaien voor alle kosten .dat is het enigste waar je de idioten mee pakt .niet met een Halt straf ,daar lachen ze om .veel burgers zijn het spuug zat om voor de kosten te moeten opdraaien .en als ze minderjarig zijn dat de ouders laten betalen .verder prima werk van de Politie en de M.E. wel jammer dat dit daar iedere jaar weer opnieuw gebeurd .
willem (1-1-2022 om 17:32)
mag hopen dat je hard zijn geraakt. tuig moet je afranselen. zoete woordjes helpen niet. en een boete doet echt geen pijn--een flink par VERDIEND!! slaag werkt veel beter. goed gedaan heren van de ME. raak het tuig waar je kunt. en spreek hun opvoeders er op aan. tenslotte zijn het hun kinderen waar ze echt "trots" op mogen zijn.
Carla (1-1-2022 om 17:23)
Hier in Vlissingen was het ook niet normaal!Q!
Cookie-instellingen beheren