Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 194 km

Brandweer Westkapelle heeft drukke jaarwisseling

Toegevoegd: 01-01-2022, 12.14 uur
De eerste inzet bij de hoek Weverijstraat - Nieuwe Dijkstraat.
De eerste inzet bij de hoek Weverijstraat - Nieuwe Dijkstraat.
© Foto: Brandweer Westkapelle
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Na een eerste brandje op Oudjaarsmiddag is de brandweer van Westkapelle later nog verschillende keren ingezet voor buitenbranden. Eén brand werd zelfs twee keer opnieuw aangestoken.


's Middags woedden rond 14.55 uur al twee brandjes bij de Oude Zandweg, 's avonds was het onder meer raak bij de Zeedijk. Hier stond rond 20.25 uur een zogeheten IBC-vat in brand. Kort voor middernacht kwam een melding binnen van een buitenbrand op een kruising bij - hoe toepasselijk - de Rookstraat.

Rond 01.05 uur werd ontdekt dat bij de hoek Weverijstraat - Nieuwe Dijkstraat een stapel meubels en autobanden in brand was gestoken. Ook deze brand kon worden geblust met een straal hoge druk. De laatste meldingen waren om 02.50 uur en 03.30 uur. De eerder gebluste buitenbrand werd hier na het blussen tot twee keer toe opnieuw aangestoken waardoor de brandweer dus in totaal drie keer naar hetzelfde adres moest.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren