Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw en kind gewond bij ernstig ongeluk N57

Toegevoegd: 03-01-2022, 14.11 uur - Update: 04-01-2022, 11.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op de Havenpoortweg (N57) bij Middelburg is maandag aan het begin van de middag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Een vrouw en een kind zijn hierbij ernstig gewond geraakt.
 
​Er was sprake van een ongeluk waarbij vermoedelijk twee personenauto's waren betrokken. Dat gebeurde omstreeks 13.00 uur aan de zuidzijde van het Dampoortaquaduct onder het Kanaal door Walcheren, net buiten de tunnel. Omdat werd uitgegaan van een ongeval met beknelling werden ook twee brandweerwagens opgeroepen. Uiteindelijk bleek er niemand uit zijn auto te hoeven worden geknipt.


Vanuit Rotterdam werd de traumahelikopter Lifeliner 2 ter plekke gestuurd. Deze landde rond 13.35 uur op de N57. Later werd ook de helikopter uit Nijmegen opgepiept. Deze kwam echter niet meer daadwerkelijk naar Middelburg. Volgens de politie zijn de slachtoffers een vrouw en een kind. Het kind is rond 14.05 uur per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. De vrouw werd even daarvoor al met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
 
De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. De N57 werd na de aanrijding ter plekke in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de weg weer open vanuit Middelburg richting Vrouwenpolder. De weg is nog dicht tussen de afslag Middelburg-Noord/Veere en de afslag industrieterrein Arnestein/Mortiere. Hoe lang de afsluiting nog gaat duren, is nog niet bekend. De politie is nu bezig met sporenonderzoek en de bij het ongeval betrokken auto's moeten nog worden getakeld.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren