Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Alle arrestanten Arnemuiden weer vrijgelaten

Toegevoegd: 03-01-2022, 15.01 uur
De ME hield zaterdag elf personen op de Nieuwlandseweg.
De ME hield zaterdag elf personen op de Nieuwlandseweg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De politie heeft alle jongens en mannen vrijgelaten die tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden werden aangehouden tijdens het ingrijpen door de Mobiele Eenheid (ME).


Volgens de politie werd op Oudjaarsdag 's middags al vuurwerk en glaswerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid. Hierop trokken agenten zich terug en werd het in eerste instantie weer rustiger op straat. 's Avonds werd echter het ingestelde samenscholingsverbod door tientallen personen overtreden en hierop besloot de politie de ME in te zetten. Nadat de Nieuwlandseweg rond 01.00 uur was schoongeveegd, werd later opnieuw de ME ingezet. Toen werden elf personen aangehouden, variërend in leeftijd van 16 tot en met 27 jaar oud.

De elf werden opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. Alle arrestanten werden vastgezet in een politiecellencomplex. Ze werden dit weekeinde gehoord door rechercheurs en zijn nu dus weer op vrije voeten. Volgens een woordvoerder van de politie loopt het onderzoek naar de betrokkenheid van de verdachten bij de ongeregeldheden nog, maar kunnen zij dit onderzoek wel in vrijheid afwachten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
sat (6-1-2022 om 20:39)
Nelie denk u het niet goed begrijpt elke plant meubel gebouw dat wordt beschadigt word gemaakt en betaalt dit komt uit onze belasting de meeste denken niet na als er iets kapot wordt gemaakt het is niet van mij maar wie betaalt alles denkt u daarom zeg ik Grote jongens / kleine jongens zonder verstand spijtig er daar zoveel zijn die niet opkomen voor de eigen stad en goed veel te veel kleine kinderen
Nelie (5-1-2022 om 13:11)
Sat, laten betalen via gemeentelijke belasting??? Dat zijn jij en ik dus he? Als je dat dan zo wilt laten betalen dan via jouw belasting maar niet via de mijne!
sat (4-1-2022 om 12:34)
Grote jongens zijn kleine jongens. Weg steken achter een masker. Als u groot wilt zijn, kom naar voren en zeg: dit heb ik gedaan en betaal uw schuld. Dan bent u een vent. En de rest groot he? Hou uw mond lekker en betaal de schade hopelijk via gemeente belasting. Hopelijk dient de politie ook een rekening ervoor in.
D (4-1-2022 om 07:25)
Ze zouden in Dauwendaele eens zo moeten optreden
brom (4-1-2022 om 05:53)
Mag toch hopen dat ze ook nog voor de rechter moeten komen om zich te verantwoorden. Hoop dat de politie en de bewoners genoeg beelden hebben. Ze doen alsof dit vernielen , branden stichten en provoceren normaal is en dat men dat moet gedogen op hun dorp. Hoop dat ze ook de rekening krijgen gepresenteerd. Arnemuiden staat er weer lekker op... in alle nieuwszenders waren ze te zien en te horen ( krijsen) Kunnen ze trots op zijn.... maar niet heus
SJ (3-1-2022 om 19:40)
Het is al meer dan 25 jaar hetzelfde in dit zo genaamde christelijke dorp bij oud en nieuw. De kinderen doen niets anders dan wat hun ouders vroeger deed. Flinke boetes uitdelen en inhalen bij de ouders.
Cookie-instellingen beheren