Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 38 km

Tholen: Zeker 8.500 euro schade rond jaarwisseling

Toegevoegd: 04-01-2022, 16.40 uur
Tholen: Zeker 8.500 euro schade rond jaarwisseling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De jaarwisseling heeft de gemeente Tholen zeker 8.500 euro gekost. Dat is iets minder dan vorig jaar, zo laat de gemeente weten.


Volgens de gemeente Tholen is de jaarwisseling redelijk rustig verlopen. Tijdens de jaarwisseling zelf kreeg de gemeente maar weinig meldingen van vuurwerkoverlast (8 stuks). In de periode van oktober tot 4 januari dit jaar kreeg de gemeente 106 meldingen van vuurwerkoverlast of vuurwerkgebruik. Dat waren er meer dan vorig jaar. Toen ontving de gemeente in dezelfde periode 86 meldingen. Tholen constateert daarom dat er ondanks het vuurwerkverbod, net zoals in de rest van het land, toch relatief veel vuurwerk is afgestoken.

Met vuurwerk werd voor zeker 8.500 euro aan schade aangericht. Het gaat dan om het aanschaffen van nieuw materiaal inclusief manuren, zo laat de gemeente weten. “Het gaat om schade die zowel in de week voorafgaand aan de jaarwisseling als ook na de jaarwisseling zijn vastgesteld. Voornamelijk gaat het om vuilnisbakken die op diverse plekken moeten worden vervangen”, aldus de gemeente. Het schadebedrag is iets lager dan vorig jaar. Toen ging het nog om 9.200 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
vossen (5-1-2022 om 09:39)
1 lantaarnpaal 1500 euro de rest overhead!
Peter Quest (4-1-2022 om 20:15)
Allereerst ik ben tegen dit soort vernielingen. Maar ik kan mij niet aan het feit onttrekken dat schade bij de overheid en verzekeringen vaak het tienvoudige kost van de werkelijke schade. Zo kost zeg een lantaarnpaal 1000 Euro aanschaf en 500 Euro arbeidskosten en dat is dan bij de overheid 10.000 Euro. Een stukje vangrail bij Rijkswaterstaat kost soms zelfs het vijftigvoudige. Verzekeringen doen ook aardig mee. Allemaal om meer winst te maken. Iedereen moet er geld mee maken. Overheid en verzekeringen. En wie is de dupe? Juist de burger. Want zo kunnen overheid en verzekeringsmaatschappijen de lasten en kosten behoorlijk verhogen. Kassa. Wie stopt deze maffia? Nogmaals, ben tegen vernielingen maar het komt ze goed uit.
Cookie-instellingen beheren