Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 124 km

Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in

Toegevoegd: 05-01-2022, 10.50 uur - Update: 05-01-2022, 12.19 uur
Waterschap stelt fase 1 dijkbewaking in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Waterschap Scheldestromen stelt fase één van de dijkbewaking in. Dit vanwege de waterstand die vanmiddag wordt verwacht bij Vlissingen.


Het waterschap beschikt over een zogeheten 'maatregelplan hoogwater'. Hierin is opgenomen welke stappen bij welke hoogwaterverwachting genomen moeten worden. De eerste fase van het plan treedt in werking vanaf een voorspelde waterstand van + NAP 3,30 meter bij Vlissingen. Vanmiddag rond 15.50 uur verwacht het waterschap + NAP 3,40 meter bij Vlissingen.

In de eerste fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. Wel worden buitendijkse wegen afgesloten en wordt gecontroleerd of alle coupures in de primaire dijken gesloten zijn. Ook worden de waterstanden voortdurend gemonitord en worden De Panoramaweg in Breskens en de strandovergangen aan de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen afgesloten.

Bij fase 2 worden de dijken op schadegevoelige plaatsen wel daadwerkelijk bewaakt. Deze fase treedt in werking vanaf een verwachte waterstand van + NAP 3,70 bij Vlissingen. Deze waterstand wordt vandaag niet verwacht. Morgenochtend voert het waterschap op sommige plaatsen dijkinspecties uit om te kijken of er eventueel schade is ontstaan. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren