Weerbericht:
Zonnig, morgen in het zuidoosten meer bewolking. Meest droog
Verkeersinformatie:
91 files van totaal 380 km

Zoekactie rond Verklikkerplaat bij Renesse

Toegevoegd: 05-01-2022, 13.10 uur - Update: 05-01-2022, 13.21 uur
Uiteindelijk hoefde er niemand gered te worden.
Uiteindelijk hoefde er niemand gered te worden.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

RENESSE - Diverse hulpdiensten zijn aan het begin van de middag in actie gekomen nadat bij de Verklikkerplaat in Renesse mogelijk personen in problemen waren gekomen door opkomend tij.


Rond 12.15 uur werden kort na elkaar meerdere meldingen gedaan over personen die bij de zandplaat in problemen zouden zijn gekomen. Het zou gaan om een mountainbiker en enkele wandelaars. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de politie, een ambulanceteam, de KNRM en een eigen vliegtuig en helikopter.

Op het land werd gezocht door de politie, de reddingsbrigade en de KNRM. Op zee zocht de KNRM-reddingboot Baron van Lynden van het station Ouddorp maar hier werd niemand aangetroffen. De reddingsbrigade trof wel twee wandelaars aan. De mountainbiker zou een nat pak hebben gehaald maar werd niet meer getraceerd.

Buitenom een surfboard troffen de bemanningen van de helikopter en het vliegtuig ook niets aan. Het board werd door de KNRM veiliggesteld en bleek te zijn voorzien van een telefoonnummer. Het board bleek op 30 december te zijn verloren door een watersporter. Even na 13.00 uur werd de actie beëindigd omdat niemand meer was aangetroffen en er ook geen vermissingen waren gemeld.

De Verklikkerplaat staat al langer bekend als een gevaarlijke plek. Door het veranderende tij snijdt het opkomende water de zandbank af van het vaste land. Hierdoor kan men de Verklikkerplaat niet af en raken mensen ingesloten. Zo ging het in maart 2018 mis op de zandbank toen een Belgische vrouw samen met enkele anderen ingesloten raakte door het water. De vrouw overleed uiteindelijk. Ook na het fatale incident kwamen nog verschillende personen in problemen, ondanks de aangebrachte waarschuwingsborden en extra surveillances en waarschuwingen door de lokale reddingsbrigade.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Te Gevaarlijk (5-1-2022 om 19:17)
Het is echt tijd om de verklikkerplaat op te zuigen het zand gewoon te verkopen als bouwmateriaal. Of spuit het bij het vlissingse strand erop. Het is gewoon te gevaarlijk, je ziet het keer op keer. Mensen begrijpen het gewoon niet.
Nelie (5-1-2022 om 13:59)
Ik snap dan niet dat mensen ondanks de waarscuwingen, dan toch daar gaan lopen. Bovendien was er vanmorgen al de waarschuwing voor extra hoog water. Ik mag aannemen dat de waarschuwingen duidelijk genoeg zijn?
Cookie-instellingen beheren