Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Oosterscheldekering tijd dicht voor aanhangers

Toegevoegd: 05-01-2022, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - De Oosterscheldekering (N57) is vanmiddag een tijd afgesloten voor voertuigen die een aanhanger trokken. Dit vanwege de harde wind.


Tussen Vrouwenpolder en Burgh-Haamstrde mocht tijdelijk in beide richtingen niet met een aanhangwagen worden gereden. Er werd een omleidingsroute ingesteld via de Zeelandbrug (N256). Sinds 14.30 uur zijn de beperkingen weer opgeheven. De provincie heeft niet alleen last van harde wind. Het Waterschap Scheldestromen heeft vanmiddag fase één van de dijkbewaking ingesteld. Dit vanwege de waterstand die vanmiddag wordt verwacht bij Vlissingen.

Het waterschap beschikt over een zogeheten 'maatregelplan hoogwater'. Hierin is opgenomen welke stappen bij welke hoogwaterverwachting genomen moeten worden. De eerste fase van het plan treedt in werking vanaf een voorspelde waterstand van + NAP 3,30 meter bij Vlissingen. Vanmiddag rond 15.50 uur verwacht het waterschap + NAP 3,40 meter bij Vlissingen.

In de eerste fase worden de dijken nog niet daadwerkelijk bewaakt, maar is er sprake van verhoogde waakzaamheid. Wel worden buitendijkse wegen afgesloten en wordt gecontroleerd of alle coupures in de primaire dijken gesloten zijn. Ook worden de waterstanden voortdurend gemonitord en worden De Panoramaweg in Breskens en de strandovergangen aan de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen afgesloten.
 
​Bij fase 2 worden de dijken op schadegevoelige plaatsen wel daadwerkelijk bewaakt. Deze fase treedt in werking vanaf een verwachte waterstand van + NAP 3,70 bij Vlissingen. Deze waterstand wordt vandaag niet verwacht. Morgenochtend voert het waterschap op sommige plaatsen dijkinspecties uit om te kijken of er eventueel schade is ontstaan. 


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (6-1-2022 om 15:09)
@Tuur Er is van paniek geen sprake, dat maak jij ervan. Kijk eens op Youtube naar omwaaiende aanhangers.
Tuur (6-1-2022 om 10:14)
Wat een overtrokken reactie, tegenwoordig wordt er bij elke scheet paniek gezaaid. Maar als er daadwerkelijk iets gebeurt dan weet men niet adequaat te handelen.
Quasimoto (6-1-2022 om 00:50)
En dan bij harde wind voertuigen met aanhanger over de Zeelandbrug sturen waarvan de rijstroken een stuk smaller zijn. Goed plan.
WeetAllesBeter (5-1-2022 om 19:38)
Hier mag wel eens op gecontroleerd worden... caravans. Vrachtverkeer met opleggers rijden gewoon door.
Cookie-instellingen beheren