Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 56 km

Bijna 30.000 euro schade rond jaarwisseling Schouwen

Toegevoegd: 05-01-2022, 17.14 uur
Bijna 30.000 euro schade rond jaarwisseling Schouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Tijdens en voorafgaand aan de jaarwisseling 2021-2022 is op Schouwen-Duiveland opnieuw meer schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen dan in de voorgaande jaren. Dat meldt de gemeente, die de kosten inclusief arbeidsuren heeft berekend op bijna 30.000 euro. Dat komt neer op bijna 90 cent per inwoner.


Volgens de gemeente Schouwen-Duiveland kostte deze jaarwisseling 29.642 euro. Tijdens de overgang van 2020 naar 2021 bedroeg de schade 18.576 euro. Een jaar eerder was er 5.691 euro schade. Volgens de gemeente begonnen de vernielingen al in oktober. In die maand werd onder andere de skatebaan in Zierikzee vernield. Alleen deze vernieling leverde al een schadepost op van 4.750, zo meldt de gemeente. Tot en met de jaarwisseling werden vervolgens ook nog enkele andere dure objecten vernield: zeven bushokjes (7.000 euro schade) en twee plaatsnaamborden (3.000 euro).

Tijdens de jaarwisseling bleven op Schouwen-Duiveland grote incidenten uit. Wel moest de politie optreden bij het Havenplein in Zierikzee. Burgemeester Jack van der Hoek zegt in een reactie het onacceptabel te vinden dat mensen explosief vuurwerk naar de politie gooiden. Ook zegt hij de hogere materiële schade eveneens onacceptabel te vinden. "Er is geen excuus voor zich zo naar hulpverleners te gedragen. Zij lopen ook grotere risico’s vanwege de toegenomen explosieve zwaarte van het vuurwerk. Ik vraag mij oprecht af of men zich op dezelfde manier richting onze hulpverleners gedraagt wanneer men zelf, of één van hun naasten, een keer in nood is. Waarschijnlijk niet en dat maakt dit gedrag ook zo bizar. Voor het grootste deel van de schade zullen we ook dit jaar als gemeenschap moeten opdraaien, maar zullen kosten ook zeker verhaald gaan worden indien een dader bekend is", aldus Van der Hoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (5-1-2022 om 21:21)
90 Cent per inwoner? Ik heb net een half brood weggegooid omdat het beschimmeld was. Dat kostte €1,10. Waar praten we over?
Cookie-instellingen beheren