Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

KNRM Veere vaker ingezet dan afgelopen jaren

Toegevoegd: 05-01-2022, 22.46 uur
KNRM Veere vaker ingezet dan afgelopen jaren
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De redders van het KNRM-station Veere werden het afgelopen jaar vaker opgeroepen dan in de vier jaar ervoor. Het aantal geredden lag eveneens hoger. Dat blijkt uit een jaaroverzicht.


De reddingboot 'Oranje' werd in 2021 in totaal 78 keer ingezet voor diverse hulpverleningen. In de periode 2017-2020 lag het aantal alarmeringen gemiddeld op 68 per jaar met 2017 als rustigste jaar (59 meldingen). De 21 operationele vrijwilligers en 7 leden van de plaatselijke commissie maakten in totaal 3.378 manuren, waarvan een groot deel (1.449) uur oefentijd betrof. In totaal 373 uur werd besteed aan daadwerkelijke inzetten.

Net als in de voorgaande jaren betrof een groot deel van de inzetten een melding van een vaartuig aan de grond (28x). Eén keer was sprake van brand,  15 keer moest er worden gesleept en in 5 gevallen was sprake van een berging. Verder werden twee medische evacuaties uitgevoerd, was 18 keer sprake van een zoek- en/of reddingsactie en 9 keer lag een vaartuig aan lager wal.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren