Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor bezit UZI

Toegevoegd: 06-01-2022, 18.49 uur
Celstraf geëist voor bezit UZI
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Tegen de 47-jarige B. R. uit Zierikzee, die voornamelijk op straat leeft, is donderdag voor verboden vuurwapenbezit een celstraf geëist van een jaar waarvan vijf maanden voorwaardelijk. B. R. moet voor de rechter verschijnen in verband met verboden wapenbezit.


Eind september vorig jaar was B. bij een vriend en daar vertelde B. dat hij een UZI had. De vriend dacht dat het een grapje was en zei dat hij dat wapen wel eens wilde zien. B. vertrok en kwam terug met een UZI. Intussen had de vriend de politie al gebeld omdat hij in eerste instantie dacht dat het een grapje was, maar het later toch niet helemaal vertrouwde.

Er werd aan de deur gebeld, B. deed open en voor hij het wist sloten de handboeien om zijn polsen. Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat B. het wapen al zeker vijftien jaar onder het zand van een vleermuizenbunker in Burgh-Haamstede had begraven. De uitspraak volgt over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (8-1-2022 om 12:27)
Toon ook in dienst gezeten xo te lezen.
Toon (7-1-2022 om 15:39)
Is een zogenaamde pistoolmitrailleur. Afhankelijk van de soort patroonhouder kunnen er tot bijna 30 patronen in. Men kan er schot voor schot mee vuren=voor elk schot de trekker overhalen of het wapen kan automatisch ingesteld worden= zolang je de trekker ingedrukt houdt blijft ie vuren tot het magazijn leeg is (binnen enkele seconden). Afhankelijk van uitvoering weegt ie maximaal 4,5 kilo. Zeker op automatisch is ie niet met 1 hand te bedienen. Enorme terugslag!!! Verder erg onnauwkeurig. Een zeer geoefende schutter kan met schot voor schot nog redelijk nauwkeurig schieten op redelijk korte afstand. Speciaal ontwikkelt voor o.a. gevechten in de bebouwde kom. Zelfs in vervuilde toestand blijft ie gebruiksklaar. Gevaarlijk wapen voor leken.
Kees (7-1-2022 om 12:41)
Dat is dan ook het einde van de vriendschap. Als je door zon iemand je baan kwijt raakt en wellicht ook je huis door dat je een jaar de bak in moet dan is dat voorbij. Oke blijven 7 maanden over netto. Maar geen werkgever die je nog op de loonlijst wil hebben en je hebt een fors strafblad. Maar ook wel eigen schuld deels. Je gaat toch niet zeggen dat je een machinegeweer hebt. Wat het wapen betreft id dat zeker nog goed in droog zand. Even schoonmaken en hij schiet weer. En zeker als je er een plastic zak rond doet.
willem (7-1-2022 om 08:48)
na 5 jaar onder zand? dan is het ding niet meer bruikbaar tenzij er voorzorgmaatregel zijn gedaan.
Peter (7-1-2022 om 03:59)
Lekkere vriend zeg, eerst stoer lopen ouwehoeren “dattie het wapen wel even wil zien” en dan als een mietje snel de politie, achter de rug van z’n vriend om, bellen. Alleen maar losers in dit verhaal.
Kevin (7-1-2022 om 01:29)
Wow... een Uzi is een 9 mm automatisch wapen, wat je met 1 hand vast kunt houden, een zeer gevaarlijk wapen, zeker van dicht bij... (soort machine geweer in handvorm) Dat het al zo oud is en onder het zand heeft gelegen, wil niet zeggen dat dat wapen niet meer schiet, dat zal je verbazen... dus echt wel! er is echter wel kans dat er een kogel ketst, maar als je het voordien schoonmaakt, vuurt een wapen echt wel. Gelukkig dat de bezitter nooit het wapen echt gebruikt heeft. Goed dat het aan het licht is gekomen, sodeju!
Cookie-instellingen beheren