Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

12 jaar cel geëist voor poging tot doodslag Kezban

Toegevoegd: 07-01-2022, 14.55 uur
12 jaar cel geëist voor poging tot doodslag Kezban
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg vindt dat de 28-jarige Domburger G. E., die ervan wordt verdacht de toen 21-jarige Kezban Avci een kogel door het hoofd te hebben geschoten, tot twaalf jaar voor poging doodslag moet krijgen. Daarbovenop komen nog twee maanden van een eerdere veroordeling voor verboden wapenbezit. Het OM gelooft niet dat E. per ongeluk heeft geschoten en hetzelfde geldt voor de verklaringen die hij heeft afgelegd.


Het incident vond in augustus 2020 plaats in haar woning in Middelburg waar E. bij gebrek aan onderdak verbleef. Na het ongeval duurde het twee uur eer de hulpdiensten werden gebeld. Kezban werd in kritieke toestand met spoed naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd en lag twee maanden in coma.

In een eerdere verklaring zou E. gezegd zou hebben dat het schot per ongeluk was afgegaan. Hij was zijn vuurwapen aan het schoonmaken, het magazijn was verwijderd en daarna weer teruggeplaatst. E. zei dat te zijn vergeten, waardoor er een kogel in de kamer kwam en - volgens E. - het wapen plotseling afging. Een andere verklaring  (dat zou E. tegen een ambulancemedewerker hebben gezegd) luidde dat hij met het vuurwapen aan het 'dollen' was en ook toen per ongeluk afging. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende E. dat overigens. Toen hij bloed zag, dacht hij dat Kezban was overleden en denkend aan het justitiële proces dat hem te wachten stond vond hij dat-ie eerst goed overleg wilde plegen met familie en zijn ouders. Die adviseerden hem om 112 te bellen. E. ging terug naar de woning en belde - dus twee uur later - het noodnummer.

Uit het onderzoek is gebleken dat E. en Kezban geen relatie hadden en die dag ruzie hadden over een parkeerboete. E .stond bekend om zijn korte lontje en heeft de nodige ervaring met huiselijk geweld, waarbij ook zijn moeder het diverse keren moest ontgelden. Ook zou Kezban bang voor hem zijn en vreesde ze dat hij haar wilde vermoorden.

In haar slachtofferverklaring zei Kezban dat ze E. uit haar woning wilde hebben, E. erg kwaad was en met het vuurwapen in de deur stond. Vanaf dat moment werd alles zwart. Ook noemde ze E. een leugenaar en verweet ze hem dat hij alleen maar bezig was geweest om zijn eigen hachje te redden.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (9-1-2022 om 14:28)
@Visje Als je niet weet waar je het over hebt ..........
w.wisse wisse (8-1-2022 om 13:47)
Kennissen of vrienden met een vuurwapen blijkt niet zo verstandig . Zulke mensen over de vloer is vragen om problemen.
Visje (8-1-2022 om 09:32)
Het Amerikaans rechtssysteem is beter dan hier. Hun bedoeling is om alle criminaliteit uit te roeien en mensen er bewust van maken dat ze beter moeten nadenken over de gevolgen voordat je iets doet. Misschien waren ze in het begin ook zo net als hier. En zagen ze in dat lagere straffen geven echt niet werkt. Daarom krijg je daar hogere straffen. Nu gaat hier veel meer criminaliteit komen, omdat de straffen laag zijn. Ze gaan het druk krijgen en de maatschappij word steeds meer onveiliger als dit zo door blijft gaan.
Anoniem (8-1-2022 om 04:03)
Ik voel me niet veilig door zulke lage straffen. Lekkere bescherming voor de burgers. Die persoon had het bijna niet overleefd en wat is je leven waard? Ach maximaal maar 12 jaar. Dit is echt verschrikkelijk voor die persoon om dat te horen. Dat de dader maar maximaal 12 jaar krijgt!!!
2022 (7-1-2022 om 22:52)
Deze straf slaat werkelijk waar nergens op! Bijna vermoord en krijgt maar 12 jaar? Dit is echt niet normaal. Ze volgen het bw niet op. Voor poging tot moord hoord een veel hogere straf. Zitten de rechters soms te slapen? De daders worden een hand boven het hoofd gehouden en komt dan ook nog eens eerder vrij door dit stomme rechtssysteem. Wat voor een nut heeft het dan nog om politie te zijn? Leuk voor hun. Doen al het speurwerk vele slachtoffers worden niet eens geholpen. Zit veel tijd in onderzoek en krijgt maar maximaal 12 jaar!!??
De enige echte juiste mening (7-1-2022 om 19:12)
Je zult toch echt met zwaardere straffen moeten komen om deze tokkies uit de samenleving te weren. Ik vind het niet gek dat al die hangtasjes zwaar bewapend zijn tegenwoordig, wat een lachertje dit straffen systeem.
Cookie-instellingen beheren