Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist belandt op strand bij Oesterdam

Toegevoegd: 07-01-2022, 16.38 uur
De brandweer moest de auto terugslepen op het talud.
De brandweer moest de auto terugslepen op het talud.
© Foto: 112Markiezaten
Door: Remi Mesu

THOLEN - De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een auto die op het strand bij de Oesterdam terecht was gekomen. Met behulp van een hulpverleningsvoertuig kon de brandweer de auto weer het talud op krijgen.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 15.15 uur op de Oesterdam bij Tholen. De bestuurder van de personenauto raakte daar door onbekende oorzaak van de weg en kwam op het lager gelegen strand tot stilstand.

Voor zover bekend raakte er niemand gewond bij het ongeluk. De brandweer kwam met een hulpverleningsvoertuig ter plaatse om de automobilist te helpen. Toen de auto van het strand was gesleept, kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (10-1-2022 om 00:06)
Beste Kees, het bergen van een voertuig is geen taak van de brandweer, daar zijn gespecialiseerde bergers voor. Een boom die omgewaaid is en geen gevaar opleverd, wordt ook niet door de brandweer opgeruimd. Ligt diezelfde boom over een weg of dreigt hij op een huis te vallen, dan komen wij in actie. Een persoon in een lift zou prima door een liftmonteur bevrijd kunnen worden maar aangezien dat vaak lang duurt en het van buitenaf vaak lastig in te schatten is hoe de inzittende het maken, worden ze doorgaans door de brandweer bevrijd. Ik ken niet de details van deze inzet maar dat de brandweer het voertuig geborgen heeft bevreemdt mij. Maar wellicht hadden ze een goede reden.
Cees (8-1-2022 om 13:07)
Dit is puur verzekeringswerk en geen taak voor de gemeente.
Kees (8-1-2022 om 13:07)
@Joop waarom niet? De brandweer is een organisatie die helpt bij ongevallen en daarvoor is opgeleid. Dat is juist de doelstelling van de brandweer. Als je vast komt in de lift bel je ook niet de lift monteur die er binnen 3 uur is maar gelijk de brandweer. Ook bij een kat in een boom die er altijd vanzelf toch weer uitkomt, word de brandweer gebeld. Het is zelfs standaard geregeld dat je bij een ongeval de hulpdiensten waarschuwt. Trouwens auto's van een jaar of 3 oud bellen automatisch de hulpdiensten bij een ongeval als de bestuurder niet binnen 1 minuut reageert. Dat systeem zit in alle nieuwe auto's van 3 jaar en jonger. Via gps word dan de locatie aangegeven.
Joop (8-1-2022 om 00:00)
Moet de brandweer dat voor komen? Kost alleen maar gemeentegeld
kees (7-1-2022 om 21:01)
Wat is dat toch elke keer met die eenzijdige ongelukken op de Oesterdam? Geen kip op de weg, alle ruimte, breed en goed asfalt. Wellicht daarom te makkelijk krijgen naar de smartphone tijdens het rijden?
Cookie-instellingen beheren