Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 174 km

Proces-verbaal voor crosser die vluchtte voor politie

Toegevoegd: 07-01-2022, 20.54 uur
De crosser werd op een stuk gras toen stilstand gedwongen.
De crosser werd op een stuk gras toen stilstand gedwongen.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag in het havengebied van Vlissingen een bestuurder van een crossmotor achtervolgd. Uiteindelijk konden de agenten hem tot stoppen dwingen waarna een proces-verbaal is opgemaakt.


Agenten die aan het surveilleren waren zagen de crosser vrijdagmiddag in een groenstrook in het havengebied rijden. Toen de bestuurder de politieauto zag, ging de bestuurder er meteen vandoor.

Volgens de politie haalde de 53-jarige man daarbij halsbrekende toeren uit. Uiteindelijk konden de agenten hem tot stoppen dwingen in het gras naast de N62. De bestuurder uit Vlissingen zou de motor twee weken in bezit hebben gehad en wilde het voertuig in het havengebied testen.

De agenten hebben een proces-verbaal opgemaak tegen de Vlissinger. Daarin wordt de man het veroorzaken van gevaarlijke situaties verweten zoals beschreven in artikel 5 van de wegenverkeerswet. De officier van justitie zal bepalen wat er met de zaak gaat gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bull (11-1-2022 om 10:17)
Politie heeft niks anders te doen dan een spectaculaire achtervolging op een 50+er die zijn motor test. Chapeau voor onze Hermandad.
CCor de Vliegher (10-1-2022 om 15:46)
Net weer een daad voor politie de man wilde de motor eens testen ,op een veilige plaats, is er nu geen beter werk te doen voor de agenten, denk aan inbraken diefstal oplichting en noem maar op
Verkeerde prioriteit (9-1-2022 om 11:34)
Levensgevaarlijk zon man die op zijn motortje door de berm rijd op een industie gebied waar niemand er last van heeft! Dit soort fratsen zijn alleen toegestaan op de boulevard van Vlissingen. Daar word er namelijk zelden tot nooit gecontroleerd.
Rinus (8-1-2022 om 18:31)
Die man had vast nog niet vaak op een crosser gereden, op zo`n terrein is het haast onmogelijk om aangehoeden te worden. Dus of ervaren cros polite of onervaren crosser. pech voor de man t lijk me niet echt gevaarlijk om daar te rijden. Maar ja in Den Haag verzinnen ze allerlij wetjes, die in de polder nergens op slaan
Cees (8-1-2022 om 12:54)
Goede actie van de politie. Waar je ook rijdt. Wordt dan lid van een crossclub
SW (8-1-2022 om 08:13)
Jammer voor de beste man op een veilige plek waar geen mens rondloopt. Hij had dit veel beter tussen de racende scooters op de boulie kunnen doen op zijn achterwiel dan had jij veel minder kans op een bekeuring.
Cookie-instellingen beheren