Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Hoog schadebedrag jaarwisseling Reimerswaal

Toegevoegd: 08-01-2022, 17.54 uur
Hoog schadebedrag jaarwisseling Reimerswaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - In de afgelopen jaren was er in de gemeente Reimerswaal niet eerder zo’n grote schadepost door de jaarwisseling als tijdens de meest recente. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente.


Tijdens de overgang van 2021 naar 2022 bedroeg de schade maar liefst 24.112 euro, grotendeels bestaande uit materiële schade (21.700 euro) en voor een klein deel bestaande uit preventieve kosten (2.412 euro). Volgens de gemeente waren er veel incidenten met zwaar vuurwerk waarbij schade ontstond. Verkeersborden en afvalbakken waren volgens de gemeente al vanaf oktober het doelwit van vandalisme waarbij zwaar vuurwerk werd gebruikt. “Zoals gebruikelijk zijn het vooral afvalbakken en verkeersborden die het opnieuw moesten ontgelden. Uitzondering hierop is schade aan asfalt in Yerseke. Daar waar mogelijk worden schades uiteraard verhaald op daders”, aldus de gemeente.

Zowel het totale schadebedrag als het bedrag aan materiële schade waren deze jaarwisseling hoger dan tijdens voorgaande jaarwisselingen. Tijdens de overgang van 2020 naar 2021 ging het om in totaal 22.614 euro schade. Een jaar eerder lag het bedrag op 10.218 euro en tijdens de overgang van 2018 naar 2019 ontstond voor 15.793 euro schade. Een jaar eerder ging het zelfs om ‘slechts’ 7.258 euro. De jaarwisseling 2016-20217 was een uitschieter met 20.955 euro.

Waarnemend burgemeester Van Wingerden-Boers: “Ik ben teleurgesteld dat niet alleen in Reimerswaal, maar ook landelijk het vuurwerkverbod op grote schaal werd genegeerd. Zeker door het afsteken van zwaar vuurwerk is er helaas weer veel schade aan gemeenschappelijke eigendommen. We doen er alles aan om de schades te verhalen op de daders.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nn (11-1-2022 om 19:02)
Raggie. Moeten de goeie onder de kwade lijden?
Thijs (9-1-2022 om 19:46)
En dat vuurwerk deed dat helemaal uit zichzelf? WOW! Of werd het veroorzaakt door idioten die niet met vuurwerk om kunnen gaan en blijkt het weer de zoveelste opvoedingsfaal te zijn van mensen die helemaal geen kinderen zouden moeten hebben in de eerste plaats? Het vuurwerk waar altijd zo over gehuild wordt is gewoon CE goedgekeurd consumenten vuurwerk dat buiten NL gewoon vrij verkrijgbaar is. Maar ja, de EU/vrij verkeer van goederen geld alleen maar als je daar als burger geen voordeel uit haalt...
Raggie (9-1-2022 om 13:40)
Er is maar 1 manier om dit op te lossen gewoon de gemeentelijke belasting eens goed omhoog gooien want daar moet het uit betaald worden zo zal iedereen het voelen in hun portemonnee, want dat is nog niet helemaal doorgedrongen bij de inwoners
mar (9-1-2022 om 10:56)
Wat klagen je, daar is meldpunt bij de Gemeente en politie toch voor. Hoe meer je meld hoe sneller men optreed. Niet melden is niet weten. Boa's genoeg, of niet. Een keer een flinke boete. Bij ons doen de buren dat voor elkaar. Blijven ze staan, maak er eens een opmerking over!!!
Tuur (9-1-2022 om 10:38)
Wat heeft dat vuurwerk verbod toch goed geholpen, overal en vooral veel meer schade. Dat krijg je ervan met dom beleid.
@Ko (9-1-2022 om 01:07)
Gast, klaag jij over mensen die de bak een nacht laten staan? Whahaha als ik je buurman was zou ik dat elke week doen om jouw dag te verpesten haha
Cookie-instellingen beheren