Weerbericht:
Vannacht (mot)regen. Overdag af en toe zon, tot de avond vrijwel droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

15-Jarige zwaargewond bij steekpartij Middelburg

Toegevoegd: 09-01-2022, 12.37 uur - Update: 09-01-2022, 14.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is aan het begin van de middag een 15-jarige jongen uit die plaats zeer ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht, de politie onderzoekt de zaak.


Volgens de politie werd de jongen gestoken bij een grasveld op de hoek van de Meanderlaan en De Overloper. De melding van het steekincident kwam rond 12.05 uur binnen bij de hulpdiensten. De gewonde werd naar de Roozenburglaan gebracht. Daar werd de jongen behandeld in een ambulance.

Naast de ambulancedienst en de politie werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Deze landde rond 12.35 uur naast het fietspad langs de Torenweg. Rond 12.50 uur is de gewonde met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie heeft de jongen zware verwondingen.

De politie bevestigt inmiddels dat het slachtoffer is gestoken. Meer details over het incident kan de politie echter nog niet melden. Wel laat een woordvoerder weten dat er nog onderzoek wordt gedaan en dat men op zoek is naar getuigen en camerabeelden. Mensen die tips hebben, kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Er is een plaats delict afgezet bij de Meanderlaan. De Forensische Opsporing (FO) van de politie is met meerdere rechercheurs ter plekke. Zij maken onder meer een 3D-beeld van de plaats delict. Ook tactisch rechercheurs zijn aanwezig. Samen met agenten van de surveillancedienst doen zij een buurtonderzoek. Rond 13.00 uur vloog ook een politiehelikopter boven de plaats delict. Het onderzoek wordt voorlopig nog voorgezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (9-1-2022 om 16:29)
@laisa, die burgemeester doet niets, schouwenaar die stond gewoon voor zijn werk en was zichtbaar aanwezig. Wat betreft dat schorem in dauwendale..... die moeten eens flink in de gaten gehouden worden door hun (op) voeders. Straks weer wel lopen zeveren als één van hun kroost de pijp uit gaat. Er is gewoon meer sociale controle nodig in deze ghetto. Wel fijn dat torentijd om de hoek is.
Wesley S. (9-1-2022 om 15:08)
Bizar. Als dit zo doorgaat hangt er binnenkort op elke lantaarnpaal een camera, net als in het Verenigd Koninkrijk. Deze steekpartijen moeten stoppen. Verbieden is de enige oplossing.
Laïsa (9-1-2022 om 14:53)
Wat een zooitje daar in die wijk. Auto's in de fik, overvallen of dat tankstation. Eerdere steekpartijen. Rond oud en nieuw liep daar nog een jonge man bloot en verwond en niet wetende wat hem was overkomen. Drugs gerelateerde zaken zijn daar oom heel "normaal". Ja alle stop gesprekken en camera's en een betrokken burgemeester werpt echt zijn vruchten af. Wie of wat is het volgende slachtoffer. Dit is geen incident meer maar een stelselmatig probleem.
Arie (9-1-2022 om 14:47)
@Jac: Want de politieagenten bouwen zelf het nieuwe bureau? Mijn god wat een nutteloze opmerking….
Pedro (9-1-2022 om 14:46)
Niet normaal grote schande voor de dader veel sterkte voor de ouders pfffff
Emergo (9-1-2022 om 14:25)
@Jac Misschien overlaten aan degenen die daar wel verstand van hebben ?
Cookie-instellingen beheren