Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe zon en een enkele bui
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

EOD maakt vuurwerkbom Zierikzee onschadelijk

Toegevoegd: 09-01-2022, 22.29 uur
De vuurwerkbom is bij Ouwerkerk tot ontploffing gebracht.
De vuurwerkbom is bij Ouwerkerk tot ontploffing gebracht.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft zondag een zelfgefabriceerde vuurwerkbom tot ontploffing gebracht dat was gevonden in Zierikzee.


Op foto's van de politie is te zien dat sprake was van een Pringlesbus waarin zwaar vuurwerk was aangebracht. De bus was voorzien van een aansteeklont en werd volgens de politie gevonden door twee spelende kinderen waarna de politie werd ingelicht.

Het in elkaar geknutselde explosief was volgens de politie dusdanig gevaarlijk dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd opgeroepen. Die heeft het gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het strand bij Ouwerkerk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren