Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning ‘s-Gravenpolder zes weken dicht door hennepkwekerij

Toegevoegd: 10-01-2022, 14.45 uur
Woning ‘s-Gravenpolder zes weken dicht door hennepkwekerij
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

'S-GRAVENPOLDER - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft maandag besloten een huurwoning in ‘s-Gravenpolder te sluiten nadat daar in november 2021 een hennepkwekerij werd aangetroffen. Het pand blijft voor zes weken verzegeld.


In november 2021 trof de politie tijdens een onderzoek naar het vervaardigen van verdovende middelen een hennepkwekerij aan in een huurwoning in ‘s-Gravenpolder. De politie vond er onder meer 138 hennepplanten, 16 speciale lampen en een aan- en afzuiginstallatie. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Vamwege die feiten besloot burgemeester Dijksterhuis om dewoning tijdelijk te sluiten. Het pand is maandag verzegeld door politie en de gemeente voor de duur van zes weken.

Normaliter wordt een gebouw dat betrokken is bij drugshandel voor drie maanden gesloten. Echter besloot de burgemeester in dit geval om de sluitingstermijn met de helft in te korten. Dat gebeurt om de woning snel weer te kunnen verhuren in verband met de krapte op de woningmarkt. Daarom duurt de sluiting van de woning maar tot 21 februari 2022.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (11-1-2022 om 11:26)
Huur blijft opeisbaar bij drugscriminelen zolang pand gesloten is en herstelkosten worden op uitgezette misdadiger verhaald. Eind goed al goed.
Albert (11-1-2022 om 10:18)
Als er toch nieuwe huurders in komen en die lui er dus al uit zijn/moeten, waarom toch nog een pand sluiten en verzegelen? Daar pak je die mensen toch niet mee? Alleen maar de verhuurder die het pand in de tussentijd weer kan opknappen.
Rick (11-1-2022 om 09:10)
Kees van Belzen: hoezo de helft van de straf? Lees goed de reactie van Joris. Deze huurders/parasieten worden eruit gezet en de woning wordt verhuurd aan nieuwe huurders. Voor de rest grondig eens met Joris; in de goot met die bloedzuigers en volledig aan de bedelstaf brengen; alles terugvorderen!
Peter (10-1-2022 om 19:18)
Wie gaat voor de kosten opdraaien om zo'n hok weer bewoonbaar te maken? Alles gesloopt, overal gaten voor afvoeren, gesloopte meterkast. Nee, daar hoor je niet meer van, stroom aftappen. Alles ten behoeve van de legale dealers, want die moeten de verslaafden toch voorzien. Alles dicht, drugsverkoop gaat door. Wordt wakker Nederland.
Joris (10-1-2022 om 18:30)
@kees van belzen en Kees: 'Om de woning snel weer te verhuren' staat er. Er komen dus nieuwe huurders die niet 3 maanden maar slechts 6 weken geduld moeten hebben. Volgens mij is het de norm bij woningcorporaties om bij drugsdelicten vanuit de woning, kweek en/of handel, het huurcontract op te zeggen. Wacht hier in de straat ook nog op een uitzetting van een dealer/kweker met uitkering en te dure auto.
Harry (10-1-2022 om 17:44)
Deze woning kan ook na 2 weken weer verhuurd woorden ,1 week voor heet reinigen en 1 week voor het in de oorspronkelijke staat brengen, en dan kan hij verhuurd worden aan gepassioneerde woning zoekende, maar halvering van de 3 maanden is al een goede insteek!!!
Cookie-instellingen beheren