Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Handgranaat onschadelijk gemaakt in Groede

Toegevoegd: 11-01-2022, 19.14 uur
De granaat kon door de EOD onschadelijk worden gemaakt.
De granaat kon door de EOD onschadelijk worden gemaakt.
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

GROEDE - De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft maandag een handgranaat uit de tweede wereldoorlog onschadelijk gemaakt. Het explosief werd in Groede gevonden.


De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie werd opgeroepen nadat er in Groede een handgranaat uit de tweede wereldoorlog gevonden. Nadat het explosief was veiliggesteld, werd de granaat naar de springlocatie in de gemeente Sluis gebracht.

Daar aangekomen maakten leden van de EOD het explosief onschadelijk. Het is niet de eerste keer dat er explosieven uit de eerste of tweede wereldoorlog worden gevonden in de gemeente Sluis. Om die reden stelde het college van burgemeester en wethouders in december 2021 een verbod in op magneetvissen. Volgens het college van de gemeente zou het risico te groot zijn dat mensen per ongeluk een explosief opvissen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (12-1-2022 om 16:28)
Dat lijkt me een Duitse ei-handgranaat (type 39). Mooie vondst!
Cookie-instellingen beheren