Weerbericht:
Buien, vooral in het zuidwesten veel regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Binnenvaartschip maakt water na aanvaring

Toegevoegd: 11-01-2022, 22.11 uur
De hulpdiensten kwamen met meerdere eenheden ter plaatse.
De hulpdiensten kwamen met meerdere eenheden ter plaatse.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Remi Mesu

RILLAND - De hulpdiensten zijn dinsdag uitgerukt voor een binnenvaartschip dat bij Rilland water maakte. Iets daarvoor had het schip een aanvaring met een object gehad waardoor er een lek was ontstaan.


Het incident gebeurde rond 15.30 uur bij de Kreekraksluizen bij Rilland. Een binnenvaartschip maakte daar water na een eerdere aanvaring met een object. 

De politie, Rijkswaterstaat, reddingsbrigade en brandweer werden voor de situatie opgeroepen. Eenmaal ter plaatse beoordeelde de brandweer van Tholen samen met de brandweer van Woensdrecht de situatie aan boord. Volgens de brandweer was de schipper al bezig om met pompen het water weg te krijgen. Omdat de situatie stabiel was, hoefden de brandweerlieden de eigen pompen niet meer in te zetten.

Hierop handelde de politie samen met Rijkswaterstaat de situatie af. De agenten gaan de aard van het incident onderzoeken. De inspectie leefomgeving en transport gaat bepalen wanneer het schip weer verder kan varen en welke maatregelen daarvoor nodig zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren