Weerbericht:
Bewolkt, meest droog en weinig wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Vlissinger voor rechter vanwege diefstallen en mishandelingen

Toegevoegd: 12-01-2022, 18.27 uur
Vlissinger voor rechter vanwege diefstallen en mishandelingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de Vlissinger J. de P. is woensdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een taakstraf van 120 uur plus 132 dagen cel geëist. De P., die zich overigens niet veel meer kon herinneren, zou zich sinds 2013 diverse keren schuldig hebben gemaakt aan huisvredebreuk, winkeldiefstallen, fietsendiefstallen en mishandelingen.


De P. zou bijvoorbeeld een andere Vlissinger wat klappen hebben verkocht, zijn vriendin hebben mishandeld nadat zij vreemd was gegaan, bij een vestiging van de Wibra het één en ander hebben gestolen en bovendien een winkelverbod aan zijn laars hebben gelapt. Voor deze winkeldiefstallen en het overtreden van het winkelverbod vroeg de officier van justitie vrijspraak omdat er te weinig bewijs was en De P. niet op de hoogte was gesteld van het winkelverbod. Hetzelfde gold voor een gebiedsverbod in Vlissingen: Ook dat was De P. niet bekend gemaakt.

De door het Openbaar Ministerie (OM) gevraagde celstraf staat gelijk met zijn voorarrest. Uitspraak 26 januari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren